ΠΝΑΙ - Νάξος: Έγκριση επένδυσης 2,5 εκατ. ευρώ για 5αστερο ξενοδοχείο στο Αλυκό

Η επόμενη ημέρα.. Αγνωστο πως θα είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε σκέψεις ή και σχέδια... Και μάλιστα σε ένα εξ αυτών εμπλέκεται και η Νάξος όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη. Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα tornosnews.gr η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εγκρίνει επενδυτικό σχέδιο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας... Ξενοδοχείου πολυτελείας 30 δωματίων στη θέση Καμάρι Κάμπου Αλυκού... (κεντρική φωτογραφία αρχείου από την ευρύτερη περιοχή του Αλυκού)  . Περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Γλυφάδας και του ...Φάρου. 

Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο και με δεδομένο ότι η Νάξος έχει ανάγκη από υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία... Η εταιρεία που έχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ελληνική και το 2018 είχε πάρει έγκριση και από το Διεύθυνση Κυκλάδων για την εν λόγω επένδυση και όπως είχαμε διαβάσει στην εν λόγω απόφαση " χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση 12.322,45 τ.μ.. στη θέση «Καμάρι Κάμπου – Αλυκό» Νάξου, κατόπιν αιτήσεως της εταιρείας ELEGANT AVATON RESORT AE. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης σήμερα, η μορφή που είχε τα έτη 1945, 1960, και 1988, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με την σχετική εισήγηση έχουν ως εξής: Έκταση επίπεδη, έδαφος βαθύ και γόνιμο, σε ευρύτερη αγροτική έκταση, στοιχεία που δηλώνουν τη διαχρονικά αγροτική της μορφή".

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό άρθρο.. 

Με την ελπίδα ταχείας εξόδου από αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, το Tornos News θα συνεχίζει να δημοσιεύει επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν εγκριθεί το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες αρχές. 

Η δυναμική που είχε αναπτυχθεί πριν την εμφάνιση του ιού για την υλοποίηση νέων επενδύσεων στον τουρισμό, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την περαιτέρω στήριξη του τομέα, ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Αναλυτικά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εγκρίνει:

1.Eπενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 5 αστέρων στον οικισμό Σαν Μιχάλη στην περιοχή Άνω Μεριά της Σύρου, δυναμικότητας 10 δωματίων 20 κλινών, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.107.335,63 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 998.900,36 ευρώ.

2. Επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης ALIVA, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 3 αστέρων δυναμικότητας 8 δωματίων και 14 κλινών στο νησί της Αντιπάρου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 614.913,03 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 555.113,75 ευρώ.

3.Επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης OTZIAS BAY ΙΚΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 5 αστέρων με δυναμικότητα 24 σουίτες των 48 κλινών στη Τζια, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.498.686,69 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.334.852,01 ευρώ.

4. Επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ELEGANT AVATON RESORT A.E., που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων δυναμικότητας 30 δωματίων των  50 κλινών, στην περιοχή Καμάρι Κάμπου Αλυκό Νάξου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.580.000 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.580.000 ευρώ.