ΠΝΑΙ: Ντοκιμαντέρ στα σκαριά για την προβολή της Καλύμνου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέθεσε σε εταιρεία παραγωγής τη δημιουργία τουριστικής-πολιτιστικής ταινίας μικρού μήκους σε μορφή ντοκιμαντέρ, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 40 λεπτών, για την προώθηση του νησιού της Καλύμνου.

Το εν λόγω τουριστικό ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζει με ένα μοναδικό τρόπο το νησί της Καλύμνου, μέσω του οποίου ο τηλεθεατής θα ανακαλύπτει περιοχές, προϊόντα και γεύσεις της Καλύμνου, με σκοπό να γνωρίσει την περιοχή πριν ακόμη την επισκεφθεί. Στο ντοκιμαντέρ θα μπορεί να θαυμάσει κανείς κάθε γωνιά του όμορφου νησιού, στοιχεία της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.

Ξεκινώντας από τους παραδοσιακούς οικισμούς Μαράσια, τις γειτονιές των σφουγγαράδων με τα γραφικά πολύχρωμα σπίτια  που βρίσκονται στο το λιμάνι της Πόθιας, πρωτεύουσας της Καλύμνου, η περιήγηση συνεχίζεται στην Πόθια με τα αρχοντικά των ναυτικών και τους επιβλητικούς ναούς, του Σωτήρος Χριστού με το τέμπλο Τηνιακού μαρμαρογλύπτη και του Αγ. Νικολάου προστάτη των Ναυτικών, το κάστρο της Χρυσοχεριάς και το κάστρο του χωριού, όπου  μαρτυρούν το ενετικό και βυζαντινό παρελθόν του νησιού.

Στη συνέχεια, το ντοκιμαντέρ μεταφέρει τον θεατή στο Χριστό της Ιερουσαλήμ, το κέντρο της θρησκευτικής και οικονομικής ζωής στην Κάλυμνο των προϊστορικών και πρώτων Χριστιανικών Χρόνω , εκθέματα του οποίου υπάρχουν στο αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου και καταλήγει στο Βαθύ και στο μοναστήρι της Παναγίας της Χωστής, γραφικά ξωκλήσια και την εκκλησία της Παναγίας της Χώρας. Επίσης θα αναδειχθούν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου, το Ναυτικό Μουσείο - Στέγη του Λυκείου Ελληνίδων, το Καλύμνικο σπίτι, ο προστάτης άγιος του νησιού  Άγιος Σάββας και το αναρριχητικό φεστιβάλ.

Τέλος, το τουριστικό ντοκιμαντέρ, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ,  αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του προσεχούς έτους.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnews.gr / foto agropost.gr