Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ: Β’ κύκλος εγγραφών στα σεμινάρια εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα

ΠΝΑΙ: Β’ κύκλος εγγραφών στα σεμινάρια εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα

|

Ανοιξε ξανά για δύο ημέρες η πλατφόρμα για εγγραφές στα σεμινάρια εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από το Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – Χατζημάρκος ” Ελεύθερα, δωρεάν, διαδικτυακά για όλους τους εργαζόμενους και όλους τους επαγγελματίες, όλων των νησιών μας. Σημειώνουυμε οτι στην πρώτη περίοδο εγγραφών είχαμε 18.040 εγγραφές, εκ των οποίων τα 14.000 σεμινάρια έχουμε ήδη υλοποιήσει”.

Δεύτερο κύκλο εγγραφών στα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα. Μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε χθες ο Περιφερειάρχης με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Μανώλη Λόγγο και την Διευθύνουσα Σύμβουλο Βάνα Μανωλάκη, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από νησιώτες επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, αποφασίζουν να ανοίξει εκ νέου για δύο ακόμη ημέρες η πλατφόρμα εγγραφών στα σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Τουρισμού, από το Αυτοδιοικητικό Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Από την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 09:00 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 21:00, όσοι ενδιαφερόμενοι, από όλα τα νησιά της Περιφέρειας, δεν πρόλαβαν να εγγραφούν κατά τον πρώτο κύκλο, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και θα ειδοποιηθούν με e-mail ή sms για την ημερομηνία διεξαγωγής των σεμιναρίων, τα οποία θα ξεκινήσουν να διεξάγονται από τις 22 Ιουνίου.

Κατά τον πρώτο κύκλο εγγραφών στα σεμινάρια, τα οποία πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκαινίασε στην Ελλάδα, ήδη από τις 23 Μαΐου 2020, την επομένη αμέσως ημέρα μετά την ανακοίνωση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από την Κυβέρνηση, είχαν εγγραφεί 18.040 ενδιαφερόμενοι. Μέχρι σήμερα, 17 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί τα σεμινάρια για 14.200 επαγγελματίες ενώ μέχρι την Κυριακή 21 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η τηλεκατάρτιση και των 18.040 αιτούντων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με τον νέο κύκλο εγγραφών: «Ευχαριστώ και τους 18.040 νησιώτες για την εμπιστοσύνη τους, την οποία τιμούμε, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις από όλα τα νησιά μας.
Παράλληλα, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους αυτούς που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν. Φροντίζουμε σήμερα και αυτοί να εκπαιδευτούν πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και να αποκτήσουν το κρίσιμο για αυτή την ιδιόμορφη τουριστική χρονιά όπλο
».

Όπως και κατά τον πρώτο κύκλο εγγραφών, στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ www.katartisi-pnai.gr, οι ενδιαφερόμενοι σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όλα τα επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης στα σεμινάρια τηλεκατάρτισης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον COVID-19, που έχει εκδώσει η Κυβέρνηση, σεμινάρια τα οποία παρέχονται δωρεάν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, μέσω του αυτοδιοικητικού Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Τα προγράμματα των σεμιναρίων θα καλύψουν πλήρως τα Πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου συνολικά, υπό τις εξής βασικές κατηγορίες:

  1. Ξενοδοχειακού Κλάδου / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις
  2. Επισιτιστικού Κλάδου / Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ
  3. Μεταφορές Προσώπων (Rentacar, τουριστικά λεωφορεία, κ.λπ.)

Κάθε εκπαιδευόμενος, από την άνεση του σπιτιού του ή του γραφείου του, μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί, με μόνο εξοπλισμό υπολογιστή ή tablet. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού (όπως, Firefox, Chrome, Safari).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί αποκλειστικά διαμέσου πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, και θα είναι συνδυασμός σύγχρονης διδασκαλίας (2 ώρες on line με εξειδικευμένο εκπαιδευτή) και ασύγχρονη εκπαίδευση, όπου ο εκπαιδευόμενος μπορεί  οποιαδήποτε ώρα να έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, ερωτήσεις/απαντήσεις, νομοθεσία, έντυπα Υπουργείων. Εκπαιδευτές των σεμιναρίων είναι επόπτες Δημόσιας Υγείας, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΦΕΤ καθώς και εκπαιδευτές ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα κληθεί να απαντήσει στο τεστ γνώσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λάβει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση παρακολούθησης, σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.katartisi-pnai.gr και κατά την εγγραφή στην πλατφόρμα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες