Σαντορίνη: Αγαπημένος προορισμός και τον...χειμώνα

Απίστευτο... Η Σαντορίνη πουλάει και το χειμώνα. Και αποδεικνύει ότι εάν δουλέψουν σωστά όλοι, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό... Μιλάμε για τους δέκα ελληνικούς προορισμούς που προτιμούν περισσότερο οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας τους χειμερινούς μήνες, όπως αναδεικνύονται μέσα από έρευνα της Trivago και η Σαντορίνη έχει τη τιμητική της. Και όχι με έναν αλλά με τέσσερις προορισμούς. Δεν είναι  απίστευτο;  Αυτά να τα βλέπουν όσοι μιλάνε για επιμήκυνση και απλά μιλάνε... Και δεν κάνουν τίποτα. Απλά ονειρεύονται χιλιάδες επισκέπτες με ασκήσεις επί χάρτου. Η Σαντορίνη είναι ο κορυφαίος προορισμός στην Ελλάδα γιατί απλά κάποιοι δουλεύουν.... 

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2016 έως και την 15η Ιανουαρίου 2018 για ταξίδια κατά την περίοδο Δεκέμβριος 2017- Φεβρουάριος 2018. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις ενώ στους, ενώ 4 στους 10 κορυφαίους προορισμούς για τους διεθνείς τουρίστες βρίσκονται στη Σαντορίνη (Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία). Οι ξένοι τουρίστες προτιμούν κι άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Χώρα της Μυκόνου, τα Χανιά και την Πόλη της Ρόδου. Μέσα στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών βρίσκεται και η Παραλία της Αικατερίνης, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση. 

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς, χειμερινούς μήνες ως επί το πλείστων οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Ρουμάνους και τους Ιταλούς. Επιπλέον οι διεθνείς ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβότερη διανυκτέρευση κατά μέσο όρο στους προορισμούς της Σαντορίνης και της Χώρας της Μυκόνου, ενώ επέλεξαν χαμηλότερο μέσο όρο τιμής ανά βραδιά για την Πόλη της Ρόδου και για τα Χανιά. Στην Αθήνα, στο Ημεροβίγλι και στη Χώρα της Μυκόνου θα διανυκτερεύσουν κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες οι ξένοι επισκέπτες, ενώ πιο σύντομη θα είναι η διαμονή τους στο Φηροστεφάνι και στην Παραλία της Αικατερίνης με μέσο όρο διαμονής δύο μέρες και μία μέρα αντίστοιχα.