Σαντορίνη: Δεύτερη συνάντηση Σιγάλα - Θεοχάρη μέσα σε λίγες ημέρες

Δύο φορές σε μία εβδομάδα να συναντήσει Υπουργός, Δήμαρχο; Κάτι συμβαίνει έτσι δεν είναι; Βέβαια όταν μιλάμε για τον Δήμαρχο Σαντορίνης (και Θηρασίας) και τον Υπουργό Τουρισμού, τότε σίγουρα έχουμε εξελίξεις με δεδομένο ότι η Σαντορίνη θεωρείται το κορυφαίο brand name στην Ευρώπη σε θέματα που άπτονται του τουρισμού... 

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού Χαρη Θεοχάρη στην Αθήνα, στις 31 Αυγούστου με τον κο Σιγάλα να αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα "  Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, κατόπιν αιτήματος μου συναντήθηκα στο Υπουργείο,  για την άμεση προετοιμασία "της στρατηγικής" που θα ακολουθήσουμε από κοινού, προκειμένου να επαναφέρουμε τη Σαντορίνη στην κορυφή όπως της αξίζει.  Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό, και το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού πολύ έντονο για τα θέματα των νησιών μας.  Συμφωνήσαμε ότι χωρίς χρονοτριβή θα καταρτίσουμε "μαζι" σχέδιο άμεσης παρέμβασης για να σταματήσουν, η ταλαιπωρία αλλά και η δυσφήμηση που δημιουργούν πολλές φορες κινδύνους, για τα νησιά μας, που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών" .

Και σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου είχαμε την δεύτερη συνάντηση. Και πάλι στην ίδια ... έδρα (γραφείο Υπουργού στην Αθήνα) αλλά αυτή τη φορά είχαμε και ... συμπαίκτες. Χαρακτηρίστηκε ως άτυπη και είχε διάρκεια τριών ωρών... Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα atlantea.news "   Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα 4/9/2019 στο Υπουργείο Τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν αφενός μεν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και στελέχη του υπουργείου και αφετέρου ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκο Νομικό, τον πρώην βουλευτή κ. Παναγιώτη Ρήγα και επιστημονικό συνεργάτη του.

Η συνάντηση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως άτυπη, είχε τρίωρη διάρκεια, και έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός μόνο με τον Δήμαρχο. Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού, του φαινομένου του υπερτουρισμού, της ανάγκης της συνολικής αναβάθμισης του νησιού, των υποδομών κ.ά."

Κάτι ψήνεται δεν νομίζετε; 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News