Σαντορίνη το Νο 1 στην Ευρώπη - Πάρος στο Νο 5 (!!!)

Η παράδοση που έγινε λατρεία… Εντάξει, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια ε; Δεν βαρεθήκατε; Όχι… Και η Σαντορίνη συνεχίζει το χαβά της. Το ισχυρότερο brand name στην Ελλάδα. Μεγαλύτερο ακόμη και με την ίδια τη χώρα. Και ας ακούγεται υπερβολική. Για μία ακόμη χρονιά, η Σαντορίνη συνεχίζει σταθερά να πρωταγωνιστεί ανάμεσα στους 10 πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure. Μάλιστα, για 3η σερί χρονιά είναι στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ φέτος φιγουράρει στην κορυφή της λίστας για την Ευρώπη. Στη δεκάδα της Ευρώπης μάλιστα η Ελλάδα καταλαμβάνει τρεις ακόμα θέσεις με Κρήτη, Πάρο και  Ρόδο από τα Δωδεκάνησα. Οι Κυκλάδες λοιπόν έχουν δύο νησιά μέσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης… Η Κρήτη είναι στο Νο 4 της Ευρώπης, η Πάρος στο Νο 5 και η Ρόδος με τα Δωδεκάνησα στο Νο 6. Και αυτό δείχνει τη δύναμη των Κυκλάδων αφού διαφοροποιούνται σε σχέση με τα Δωδεκάνησα… Πως είναι η δεκάδα στην Ευρώπη; Σαντορίνη, Ίσκια (Ιταλία), Χβαρ και Δαλματικά νησιά (Κροατία), Κρήτη, Πάρος, Ρόδος και Δωδεκάνησα, Αζόρες (Πορτογαλία), Σικελία ( Ιταλία), Σκάι και Εβρίδες (Σκωτία) και Μινόρκα (Ισπανία)

Κορυφαίος προορισμός στον κόσμο φέτος το εξωτικό Παλαουάν στις Φιλιππίνες! Και στην δεκάδα βρίσκουμε: Hilton Head (Νότια Καρολίνα),  Μπορακάι (Φιλιππίνες), Νησιά Γκαλαπάγκος (Εκουαδόρ), Σαντορίνη (Ελλάδα), Μάουι (Χαβάη), Καουάι (Χαβάη), Ισκια (Ιταλία), Χβαρ και Δαλματικές Ακτές (Κροατία), Μπαλί (Ινδονησία),

Η κατάταξη βασίζεται στα αποτελέσματα έρευνας αναγνωστών, στην οποία οι συμμετέχοντες βαθμολογούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους.

Και βέβαια έχουμε την κατάταξη των 100 καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο, η Ελλάδα έχει παρουσία με το Katikies Hotel στη Σαντορίνη, το οποίο βρέθηκε στη θέση 92. Στην επιμέρους κατηγορία των 15 καλύτερων Resort Hotels στην Ευρώπη, το Canaves Oia και το Katikies Hotel βρέθηκαν στην 8η και 7η θέση της κατάταξης, αντίστοιχα. Επιπλέον, το Travel+Leisure, ανέδειξε τα 5 κορυφαία ξενοδοχεία-resort στην Ελλάδα για το 2017, τα οποία βρίσκονται κυρίως στη Σαντορίνη και 1 στην Κρήτη και είναι τα ακόλουθα: Katikies Hotel, Σαντορίνη, Canaves Oia, Σαντορίνη, Blue Palace, a Luxury Collection Resort; Spa, Κρήτη, Vedema, a Luxury Collection Resort, Σαντορίνη και Mystique, a Luxury Collection Hotel, Σαντορίνη
 

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα συγκριτικά στοιχεία από το 2011 μέχρι σήμερα για τις 10 πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των νησιωτικών προορισμών σύμφωνα με το Travel+Leisure.

 

Νησί

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Palawan, Philippines

1

1

-

-

1

-

-

Hilton Head, South Carolina

2

8

-

-

-

-

-

Boracay, Philippines

3

2

-

-

-

-

-

Galápagos, Ecuador

4

-

1

7

10

3

10

Santorini, Greece

5

5

5

1

4

6

1

Maui, Hawaii

6

7

7

2

3

4

9

Kauai, Hawaii

7

9

8

3

7

7

8

Ischia, Italy

8

3

-

-

-

-

-

Hvar and the Dalmatian Islands, Croatia

9

-

-

-

-

-

-

Bali, Indonesia

10

10

2

5

6

2

2

Waiheke Island, New Zealand

 

4

-

-

-

-

-

Cebu, Philippines

 

6

-

-

-

-

-

Maldives

   

3

-

-

-

-

Tasmania

   

4

-

-

-

-

Moorea, French Polynesia

   

6

-

-

-

-

Great Barrier Reef, Australia

   

9

-

-

5

5

Malta

   

10

-

-

-

-

Πηγή: 
http://atlantea.news/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News