Σαντορίνη: Οι επισκέπτες προτιμούν τελικά Σεπτέμβριο και όχι Αύγουστο

Και η Σαντορίνη το ..χαβά της. Αποδεικνύει καθημερινά ότι η δουλειά που γίνεται από τους Ξενοδόχους και όχι μόνο, έχει αποτέλεσμα… Μπορεί να ζητούν τον έλεγχο της κίνησης επισκεπτών ώστε να αποφύγουν τον υπερ-τουρισμό, γνωρίζουν όμως τον τρόπο να … παρατείνουν την τουριστική περίοδο. Και το κυριότερο να αποφύγουν το «μακελειό» του Αυγούστου όπου τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου πνίγονται από κόσμο…

Και έτσι όλοι οι δρόμοι του Σεπτεμβρίου οδηγούν προς την Σαντορίνη με αιχμή δόρατος τους Αμερικανούς, βρετανούς και Καναδούς ενώ οι Έλληνες επιμένουν στον Αύγουστο…  Και οι διαφορές είναι εντυπωσιακές. Η πρόβλεψη αυτή όσον αφορά τον Σεπτέμβριο του 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2017 έρχεται από την εταιρεία Panadvert…. Και έγινε από το τμήμα Data Analysis με βάση την ζήτηση 398 ξενοδοχεία και 23.5 εκατομμύρια αναζητήσεις στο διαδίκτυο.  

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα money-tourism “ Η ακριβής πρόβλεψη δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, προσφέροντας σε ξενοδόχους και επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας τη δυνατότητα να διαχειριστούν σωστά τα έσοδα, αλλά και να καθορίσουν αποτελεσματικά τις στρατηγικές τιμολόγησης και στόχευσης της τουριστικής κίνησης.

Πρωταρχικός στόχος της εν λόγω μελέτης υπήρξε η πρόβλεψη της επερχόμενης ζήτησης για κρατήσεις ξενοδοχείων στη μηχανή κρατήσεων WebHotelier για ένα αριθμό τουριστικών προορισμών και κορυφαίες αγορές.  O λόγος που επελέγη η Σαντορίνη είναι το μεγάλο διαθέσιμο στατιστικό δείγμα (23483039 queries για 398 καταλύματα)».

Και συνεχίζει: «Τα κύρια αποτελέσματα της ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε ήταν η πρόβλεψη της ζήτησης για τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, η εποχικότητα της ζήτησης και το πώς αυτή διαφοροποιείται από χρόνο σε χρόνο, αλλά και η ανάδειξη και η ανάπτυξη νέων αγορών / χωρών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, αναμένεται ότι το υψηλότερο σημείο της ζήτησης, όσον αφορά τις ξενοδοχειακές κρατήσεις για τη Σαντορίνη, θα μετατοπιστεί χρονικά. Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλότερες ξενοδοχειακές κρατήσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2018 σε σχέση με τον Αύγουστο που ήταν για το 2017.

Η περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων έδειξε ακόμη ότι αναμένεται ότι θα παρατηρηθεί αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης των ξενοδοχειακών κρατήσεων για τους μήνες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2018… Να σημειώσουμε εδώ ότι αναμένεται μία μικρή πτώση στους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιος – Ιούλιος), ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση του Οκτωβρίου. Αυτοί που κάνουν τη διαφορά είναι οι ….αγγλομαθείς, ήτοι Αμερικανοί, Βρετανοί και Καναδοί ενώ οι Έλληνες επιμένουν στον Αύγουστο. Αντίθετα οι Αυστραλοί επιμένουν στον Ιούλιο… ».

Ολόκληρη η μελέτη, εδώ.