Σαντορίνη: Οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται για το .. πορτοκαλί του νησιού

Η Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό Τουρισμού, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Σαντορίνης στις πορτοκαλί περιοχές (Ζώνη 3 - αυξημένης επιτήρησης) στον χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και προστασίας από τον COVID-19, χωρίς να υπάρχουν τα κρούσματα που να δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση.

"Με την αναιτιολόγητη ανακοίνωση σας", τονίζεται στην επιστολή, "δημιουργήσατε ανησυχία και αναστάτωση τόσο στους δημότες, όσο και στους επιχειρηματίες και τουριστικούς πράκτορες. Αυτό επέφερε αυτόματα το κλείσιμο πολλών τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον πάγωσαν τελείως οι κρατήσεις του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού".  Κάνουν δε αναφορά στο γεγονός ότι οι Βρετανοί πρόσφατα ανακοίνωσαν την άρση της καραντίνας απ όσους ταξιδεύουν στην Βρετανία προερχόμενοι από το νησί των Κυκλάδων..  

Και βέβαια αναφέρονται στην προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλοι στο νησί ώστε να μείνουν χαμηλά τα κρούσματα καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, κι ενώ η Σαντορίνη για μία ακόμη φορά δέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση...

Που να έβαζαν δηλαδή και την ανακοίνωση από την Στατιστική Υπηρεσία που αναφέρει ότι η Σαντορίνη ήταν ο προορισμός που δέχτηκε την μεγελύτερη πίεση όσον αφορά την μείωση εσόδων τη φετινή χρονιά. Μία μείωση που άγγιξε ακόμη και το 90% σε σχέση με πέρυσι..

Αναλυτικά, η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Αντώνη Ηλιόπουλου, αναφέρει:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Η Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ένταξη της Περιφερειακής μας Ενότητας στις πορτοκαλί περιοχές (Ζώνη 3 – αυξημένης επιτήρησης) στον χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και προστασίας από τον COVID-19, χωρίς να υπάρχουν τα κρούσματα που να δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση.
Με την αναιτιολόγητη ανακοίνωση σας, δημιουργήσατε ανησυχία και αναστάτωση τόσο στους δημότες, όσο και στους επιχειρηματίες και τουριστικούς πράκτορες. Αυτό επέφερε αυτόματα το κλείσιμο πολλών τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον πάγωσαν τελείως οι κρατήσεις του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.
Το οξύμωρο σε αυτή την επιβολή μέτρων από τις Ελληνικές Αρχές, είναι η ταυτόχρονη ανακοίνωση της Μεγάλης Βρετανίας για την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας των δύο εβδομάδων, για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από την Σαντορίνη.
Θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως καθ’ όλη την θερινή περίοδο, οι επιχειρήσεις του τουριστικού μας κλάδου αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι, τήρησαν με ευλάβεια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν τα νούμερα των κρουσμάτων σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που προκύπτει και από τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Κρίνουμε, λοιπόν, αβάσιμο και ατυχές το γεγονός ότι έχετε συμπεριλάβει το νησί μας συμπαρασύροντας και τα άλλα νησιά της Περιφερειακής μας Ενότητας, Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ανάφη και Ίο στις πορτοκαλί περιοχές (αυξημένης επιτήρησης) στον χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και προστασίας από τον COVID-19.
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την περίπτωση της Σαντορίνης, διότι αυτή η ανακοίνωση αποτελεί τουριστική “πληγή” στην ανάπτυξη του νησιού μας για το κλείσιμο της δύσκολης αυτής περιόδου, αλλά και στις μελλοντικές μας κρατήσεις για την νέα τουριστική σεζόν του 2021.
Αναμένωντας τις δικές σας άμεσες ενέργειες.
Με εκτίμηση
Αντώνης Ηλιόπουλος
Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News