Σαντορίνη, Πάρος και Μύκονος κατακτούν την Σαουδική Αραβία

Και η προσπάθεια για επέκταση τόσο της τουριστικής περιόδου αλλά και η ανεύρεση νέων αγορών για τα Ελληνικά νησιά καλά κρατεί. Και επόμενος στόχος η Μέση Ανατολή και δη τα κράτη του Περσικού Κόλπου με σημείο αναφοράς την Σαουδική Αραβία. Και όπως είναι λογικό οι συναντήσεις των μελών της ομάδας του project Greek South Aegean Islands Promo (πρωτοστατούν Σαντορίνη - Πάρος - Μύκονος) με σημαντικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της χώρας, Riyadh Travel Fair 2018 καλά κρατούν.

Ο Υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας καθώς και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ στην Riyadh Travel Fair 2018 και είχαν επαφές τόσο με στελέχη του ΕΟΤ -τον διευθυντή Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης , κ. Πέτρο Σαγανά και την κυρία Κατερίνα Μεϊμάρογλου, από το τμήμα εκθέσεων- όσο και με τον κ. Κώστα Σκαγιά, υπεύθυνο διαχείρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Tourism Exhibition Project: Greek South Aegean Islands Promo - Mykonos Promo - Santorini Promo - Paros Promo και εκπρόσωπο της MTC Group.

Η ομάδα του Greek South Aegean Islands Promo, την οποία εκπροσωπούν ο κ. Κώστας Σκαγιάς, υπεύθυνος διαχείρισης και υλοποίησης του Προγράμματος - εκπρόσωπος της MTC Group και ο κ. Δημήτρης Παλαιογιάννης, project executive της MTC Group - Ιδρυτής του Κοινωνικού Δικτύου για την ελληνική γαστρονομία Zorbabook, είναι από τις πρώτες ελληνικές τουριστικές δράσεις που δίνουν το "παρών" στην πρώτη συμμετοχή του ΕΟΤ στην εν λόγω έκθεση και από τις ελάχιστες που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές του διοργανωτή.

Στόχος της συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση είναι η προβολή των νησιών της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Πάρου και η προσέλκυση των υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουριστών από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις 15 κορυφαίες εθνικότητες με τις υψηλότερες ταξιδιωτικές δαπάνες παγκοσμίως καθώς και από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο.

Το Tourism Exhibition Project είναι μία υπηρεσία του προγράμματος Greek South Aegean Islands Promo. Εκπροσωπεί τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την αποτελεσματική και στοχευμένη προβολή τους σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Η ομάδα συμμετέχει σε εκθέσεις και πραγματοποιεί δράσεις προώθησης και προβολής του πολυτελούς και ποιοτικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε στοχευμένες τουριστικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τουριστικοί επιχειρηματίες των νησιών της Μυκόνου MykonosBest.eu της Σαντορίνης santorinibest.eu και της Πάρου parosbest.eu