Σαντορίνη: Το πρώτο επίσημο Boutique Hotel στην Ελλάδα είναι γεγονός

Για κάποιους το σήμα “Boutique hotel” μπορεί να μην λέει τίποτα.. Για τους ξενοδόχους όμως είναι τίτλος τιμής… Και στην Ελλάδα έχουμε επιτέλους το πρώτο ξενοδοχείο που θα φέρει αυτό τον τίτλο και αναμένονται τουλάχιστον οκτώ τις επόμενες ημέρες ενώ η λίστα των αιτημάτων προς ένταξη στον σχετικό κατάλογο όλο και μεγαλώνει…

Μιλάμε για το 5* ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 43 δωματίων/διαμερισμάτων που έγινε το πρώτο ξενοδοχείο επί ελληνικού εδάφους που πιστοποιήθηκε με το Σήμα «Boutique hotel». Σκοπός του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου με την διαδικασία της πιστοποίησης είναι το Σήμα «Boutique hotel» να αποτελέσει την σφραγίδα ποιότητας αλλά και οριοθέτησης μικρών ξενοδοχείων της χώρας μας που έχουν επενδύσει στην έντονη διαφοροποίηση και στην προσφορά μοναδικών εμπειριών διαμονής στους επισκέπτες τους.

Κι αυτή η διαφορά φαίνεται στο …. βιογραφικό του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου διαβάζουμε ότι «Με σεβασμό και εκτίμηση της πλούσιας ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, το Santo Maris Oia είναι χτισμένο με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον που το περιβάλλει ενώ όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι οικολογικά και μέρος της φημισμένης κυκλαδίτικης τέχνης και αρχιτεκτονικής».

Στο βραχύ χρονικό διάστημα που ξεκίνησε η εν λόγω πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε., καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από ξενοδοχεία για την ένταξή τους στο Σήμα «Boutique hotel». Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται η πιστοποίηση ακόμα 8 ξενοδοχείων, ενώ άλλα 43 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες πιστοποίησης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα www.boutique-hotel.gr του Επιμελητηρίου.

«Η νέα πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. στοχεύει στην ανάδειξη του πρωτοποριακού σχεδιασμού και των καινοτόμων υπηρεσιών φιλοξενίας στη χώρα μας» τόνισε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός χαιρετίζοντας το πρώτο ξενοδοχείο που πιστοποιήθηκε ως «Boutique hotel». Όπως πρόσθεσε: «Ο κλάδος της φιλοξενίας αποτελεί σήμερα μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά,  όπου το ζητούμενο είναι η διαφοροποίηση της εμπειρίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη  Βoutique ξενοδοχείων αποτελεί μια από τις κυρίαρχες τάσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας». Καταλήγοντας ανέφερε : «Το Ξ.Ε.Ε. με το σχεδιασμό και την εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης Boutique hotel ουσιαστικά συμβάλλει με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του στην εδραίωση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ικανών να αποτελέσουν το αντίδοτο στην υψηλή εποχικότητα της ζήτησης που διαχρονικά καταγράφεται στο τουριστικό μας προϊόν».

Σχετικά με το Σήμα «Boutique hotel»

Το Ξ.Ε.Ε. με στόχο την Πιστοποίηση και την Προβολή των Boutique hotels της χώρας μας, σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον, προχώρησε στο σχεδιασμό ενός αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης του Σήματος “Boutique Hotel” και στη δημιουργία της διαδραστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.boutique-hotel.gr, η οποία ενεργοποιήθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2017 για τους επαγγελματίες του κλάδου. 

Το Σήμα «Boutique hotel» εστιάζεται στα μικρά ξενοδοχεία με έντονη προσωπικότητα. Κάθε ενταγμένο ξενοδοχείο είναι, εξ ορισμού, διαφοροποιημένο, παράλληλα όμως όλα αυτά τα καταλύματα μοιράζονται κοινούς παρανομαστές: το μικρό μέγεθος, το όραμα -όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στην ιδιαίτερη αισθητική του αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού τους concept σχεδιασμού, και οι αναβαθμισμένες προσφερόμενες παροχές και υπηρεσίες τους. 

Τα ενταγμένα καταλύματα στο Σήμα «Boutique hotel» απολαμβάνουν οφέλη όπως η επίσημη ενσωμάτωση του όρου «Boutique hotel» στο διακριτικό τους τίτλο, και η προβολή τους μέσω προγραμματισμένων προωθητικών ενεργειών.