Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΣαντορίνη - Σ. Κίτσου: «Συνδέουμε το Santorini Experience με τον πολιτισμό μας»...

Σαντορίνη – Σ. Κίτσου: «Συνδέουμε το Santorini Experience με τον πολιτισμό μας» (video)

|

Οι συμμετέχοντες στο Santorini Experience θα απολαύουν με τον ωραιότερο τρόπο την καλντέρα.!! Τι είπε η Σοφία Κίτσου, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 “Η φωνή του Αιγαίου” (video) 

Η Αντιδήμαρχος Θήρας, αρμόδια για θέματα πολιτισμού και υγείας κα Σοφία Κίτσου, φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του Aegean Voice 107.5 – Η φωνή του Αιγαίου και την εκπομπή “Cyclades On Air”.

Με αφορμή το Santorini Experience που θα διεξαχθεί στο νησί του ηφαιστείου από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022, η κα Αντιδήμαρχος μας μίλησε και για άλλα θέματα του αφορούν στις αρμοδιότητες της.

Ο  τουρισμός φέτος..

«Η Σαντορίνη έχει πάρα πολύ κόσμο, είναι σε μεγαλύτερα ποσοστά από το 2019 με ότι αυτό συνεπάγεται , όμως αντιμετωπίζουμε τα θέματα που προκύπτουν από τη μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας. Ανοίγουμε παρκινγκ, δημιουργούμε χώρους,  προσπαθούμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών. Φέτος έχουμε πάρα πολλούς Αμερικανούς και Αυστραλούς που μας είχαν λείψει στο παρελθόν, αλλά και επισκέπτες από τις Ευρωπαϊκές χώρες… επιπλέον προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας. Ολοκληρώσαμε (παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε ο πόλεμος) μια μεγάλη εργολαβία που αφορούσε 23 χιλ του Δημοτικού οδικού δικτύου, έχει επιλεγεί η θέση για το νέο λιμένα, η μαρίνα είναι στο στάδιο δημοπράτησης και το κυριότερο, σε λίγο καιρό δημοπρατείται η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα οδηγήσει στην οριστική λύση και στο κλείσιμο του ΧΑΔΑ…»

Σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

«Έχουμε κάποια προβλήματα στελέχωσης, έχουμε περίπου 23 γιατρούς, είχαμε ένα κενό σε κάποιες ουσιαστικές ειδικότητες, όμως σήμερα φτάνει ο παθολόγος, ο διευθυντής που επελέγη για μια τριετία. Επίσης περιμένουμε μια μικροβιολόγο, τέσσερις νοσηλεύτριες ήρθαν να ενισχύσουν και περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας για εμπλουτισμό διοικητικού προσωπικού που αφορά στη βοήθεια που θα έχουν οι γιατροί για τα γραφειοκρατικά τους θέματα. Γίνεται μια προσπάθεια και από την πλευρά του Δήμου επικουρικά, – γιατί δεν διοικούμε εμείς το νοσοκομείο-, να διευκολύνουμε  στην εύρεση στέγης,  ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Σαντορίνη…»

Ο πολιτισμός, τα μουσεία και η Δαιδαλική Κόρη

«Όσον αφορά στο Δήμο που εκπροσωπώ, υπήρξε μια μεγάλη απόφαση στην αρχή της θητείας μας. Δε νοείται να  μιλάμε για πολιτισμό όταν κατέρρεαν πολύ βασικοί χώροι πολιτισμού όπως ήταν το αρχαιολογικό στα Φηρά. Συμφωνήσαμε μια προγραμματική με το Υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο συμμετέχει λίγο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Δήμος δέσμευσε 630.000 ευρώ σε μια τριετία, προκειμένου να ενισχύσει τα μουσεία του νησιού και κάποιους πολιτιστικούς χώρους, έγιναν ήδη πέρσι τα εγκαίνια της μεσαίας στάθμης του μουσείου προϊστορικής Θήρας όπου εκτίθενται οι εκπληκτικές τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου και φέτος ολοκληρώνεται ή ανακατασκευή όλου του ισόγειου χώρου του αρχαιολογικού μουσείου και του αίθριου όπου η Δαιδαλική Κόρη θα δει το φως. Θα βγει από το υπόγειο του μουσείου προϊστορικής Θήρας και θα εκτεθεί στο παγκόσμιο κοινό για πρώτη φορά 22 χρόνια μετά την ανακάλυψή της στη Σελάδα της Αρχαίας Θήρας από τον Χαράλαμπο Σιγάλα…»

To Santorini Experience

«Οι συμμετέχοντες στο Santorini Experience θα απολαύουν με τον ωραιότερο τρόπο την καλντέρα.!!

Στην κολυμβητική διαδρομή που θα γίνει για 6η φορά από το ηφαίστειο προς τον όρμο των Φηρών, ο κολυμβητής θα έχει μπροστά του αυτό το καταπληκτικό τοπίο. Και μάλιστα αυτή η διαδρομή φέτος θα συμμετέχει στο εξωτερικό σε έναν διαγωνισμό διεκδικώντας την πρώτη θέση ως καλύτερης κολυμβητικής διαδρομής στον κόσμο. Επιπλέον επειδή ο τερματισμός της διαδρομής γίνεται στο γιαλό, -δηλαδή στο τελεφερίκ- και με δεδομένο ότι κλείνουμε 40 χρόνια από τη δημιουργία του, ο Δήμος Θήρας θεώρησε πάρα πολύ σημαντικό ως χρέος τιμής,  να ονοματιστεί πλέον αυτή η διαδρομή ‘L & E NOMIKOS’. Αυτό, προς τιμήν του Ευαγγέλου και της Λούλας Νομικού στη μνήμη της οποίας έγινε και το ίδρυμα το οποίο κατασκεύασε το τελεφερίκ που έχει τεράστια προσφορά στο νησί από τα έσοδά του. Κατασκευάστηκε ως αποτέλεσμα του μεγάλου οράματος του Ευάγγελου Νομικού που αγαπούσε και το νησί και τη θάλασσα.

Επιπλέον υπάρχει ο σκοπός της καθιέρωσης του ημι-μαραθωνίου  της Θήρας που για πρώτη φορά θα γίνει φέτος ξεκινώντας από την Οία και καταλήγοντας στο Ημεροβίγλι. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως μετά την ανακοίνωση του γεγονότος, έχουμε email ανθρώπων οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι επειδή επανέρχεται το santorini experience μετά από δυο χρόνια που δεν είχε γίνει λόγω του covid. Έγινε μια μελέτη πριν ξεκινήσουμε και είναι εντυπωσιακό το ότι η αναζήτηση στο google για το santorini experience, είναι διπλάσια σε νούμερα από αυτή τη Μαραθωνίου της Αθήνας και από τις αναζητήσεις για το Μαραθώνιο του Ολύμπου. Ήταν πολύ βασικό το σκεπτικό μας να το συνδέσουμε με τον πολιτισμό γιατί προς το τέλος Σεπτέμβρη θα βγει και η Δαιδαλική κόρη . Με ένα κλικ θα γίνει και η γνωστοποίηση αυτού του σπουδαίου γεγονότος σε όλο τον πλανήτη. Επιπλέον, σε λίγο καιρό θα ανακοινώσουμε και κάτι ακόμα που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου (είμαστε στο στάδιο να οριστικοποιήσουμε μια άλλη διαδρομή τρεξίματος).

Με αναφορά στην αγαπημένη της Νάξο έκλεισε η συζήτησή μας με την κα Αντιδήμαρχο, με την ίδια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «…έρχομαι στη Νάξο από το 1988 και ακόμα δεν έχω τελειώσει την εξερεύνησή της, δεν έχω ακόμα επισκεφτεί κάποια μέρη. Κάθε φορά που έρχομαι εκπλήττομαι από τον πλούτο που δεν αφορά μόνο στις θάλασσες και  τις παραλίες, αλλά και στην ιστορία της, την παράδοσή της. Έχω βέβαια ιδιαίτερη αδυναμία στην ορεινή Νάξο. Δέχονται τον τουρισμό στη Νάξο, αλλά δεν τον υπηρετούν με όλο τους το είναι διότι υπηρετούν εξίσου τη μητέρα γη. Είναι ένας προορισμός κόσμημα για τις Κυκλάδες. Θα χαρούμε πολύ αν δούμε φίλους Ναξιώτες να συμμετέχουν στο Santorini Experience».

Στις 27 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε  για το γεγονός στο Μουσείο της Ακρόπολης συνέντευξη τύπου προς τα ελληνικά και τα ξένα μέσα, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κας Ζαχαράκη, της προέδρου του ΕΟΤ κας  Α. Γκερέκου, του Δημάρχου Θήρας κ. Α. Σιγάλα, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Σ. Κίτσου και του κ Άκη Τσόλης, διευθύνοντα  συμβούλου της Active Media Group.

Πηγή: https://aegeanvoice1075.com/

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024