Σαντορίνη - Αν. Σιγάλας: "Όλα εξαρτώνται από τη δική μας συμπεριφορά, η φετινή χρονιά είναι δύσκολη"

Τετάρτη 1η Ιουλίου και στη Σαντορίνη υποδέχτηκαν τις πρώτες (τρεις συνολικά από Ζυρίχη, Παρίσι και Ντίσελντορφ με 354 επιβάτες) διεθνείς πτήσεις... Η πρώτη από τη Ζυρίχη με 166 επιβάτες και σηματοδότησε την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας ένιωσε την ανάγκη να στείλει μήνυμα προς τους πολίτες όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει "Θα χρειαστεί όμως απ’ όλους ειλικρινής προσπάθεια, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία και τήρηση των κανόνων που αφορούν την προστασία της υγείας των επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων"

Αναλυτικά το μήνυμα με τίτλο ... “Ξεκινήσαμε! Η Σαντορίνη παραμένει μοναδική.

Και η συνέχεια: Στο νέο της αεροδρόμιο υποδέχθηκε η Σαντορίνη τις πρώτες αφίξεις με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Άνοιξε έτσι η αυλαία της πιο δύσκολης τουριστικής περιόδου των τελευταίων δεκαετιών.

Το νησί μας ξεκινά την προσπάθεια να κατακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη μικρή τουριστική πίτα του 2020. Διαθέτουμε αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να το καταφέρουμε:

  • Τη μοναδικότητα της Σαντορίνης με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και το πανίσχυρο τουριστικό Brand.
  • Την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών στα καταλύματα και την εστίαση.
  • Την υγειονομική καθαρότητα και ασφάλεια που διασφαλίσαμε με μεθοδικότητα, σύνεση και συνεννόηση όλων των φορέων υπό τον συντονισμό του Δήμου.

Το νησί μας τον τελευταίο καιρό αξιοποιήθηκε ως η σημαία του Ελληνικού Τουρισμού. Η καλντέρα έγινε συμβολικά το σημείο εκκίνησης του Ελληνικού τουριστικού καλοκαιριού. Από την καλντέρα ο Πρωθυπουργός της χώρας, απηύθυνε κάλεσμα προς όλο τον πλανήτη, για διακοπές στην Ελλάδα.

Αυτή την ισχυροποίηση του ονόματος της Σαντορίνης, αυτό το πολύτιμο κεκτημένο οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να το αξιοποιήσουμε.

Ο Δήμος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των επισκεπτών και των κατοίκων, θα συνεργάζεται με όλους τους φορείς του νησιού και θα προχωρά με γρήγορο βηματισμό στην υλοποίηση όλων των έργων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης για την Σαντορίνη (λιμάνι, μαρίνα, απορρίμματα, τελεφερίκ κ.λ.π.).

Θα χρειαστεί όμως απ’ όλους ειλικρινής προσπάθεια, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία και τήρηση των κανόνων που αφορούν την προστασία της υγείας των επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων.

Όλα εξαρτώνται από τη δική μας συμπεριφορά. Όλοι μαζί με επαγγελματισμό και σοβαρότητα, αποτρέπουμε κάθε κακή εξέλιξη και διατηρούμε το νησί μας ασφαλές και ελκυστικό, επιμηκύνοντας έτσι τη φετινή τουριστική περίοδο. Προετοιμαζόμαστε για το άλμα της επόμενης χρονιάς.

Η φετινή “μάχη” είναι δύσκολη. Θα την δώσουμε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα, με υπομονή αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον. Θα βγούμε και από αυτή τη δύσκολη συγκυρία νικητές!

Καλό, αποδοτικό και υγιεινό καλοκαίρι σε όλους.”

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...