Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΣαντορίνη - Αν. Σιγάλας: Συνάντηση με Υπουργό Τουρισμού και "Να ανοίξουμε στις...

Σαντορίνη – Αν. Σιγάλας: Συνάντηση με Υπουργό Τουρισμού και “Να ανοίξουμε στις 10 Ιούνη”

|

Η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και το αίτημα για … άνοιγμα του νησιού στις 10 Ιουνίου…  

Μόλις χθες γράφαμε ότι η Σαντορίνη είναι έτοιμη να … ανοίξει τις πύλες της και να υποδεχτεί τους επισκέπτες… . «Στην Σαντορίνη η συνταγή της κοινωνικής αλληλεγγύης που εφαρμόστηκε καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας εφαρμόζεται πλέον και στον τομέα της οικονομίας. Έχουμε συμφωνήσει να λειτουργήσουν όλα τα ξενοδοχεία ακόμη και χωρίς κέρδος» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να διατηρηθούν θέσεις  εργασίας αλλά και να λειτoυργήσουμε ως πιλότος για τον τουρισμό της χώρας. Μην ξεχνάτε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού έχει ενταχθεί το νησί στο «Στρατηγικό σχέδιο 2020». Το 95% του ΑΕΠ του νησιού προέρχεται, εξάλλου, από τον τουρισμό. 

Και όχι μόνο..   Πλεονέκτημα για την Σαντορίνη, το γεγονός ότι τα περισσότερα καταλύματα του νησιού είναι μονοκατοικίες ή διώροφα. Το 85% αφορά μεγάλα ξενοδοχεία χωρητικότητας 20-30 διαμερισμάτων. και είναι πλεονέκτημα γιατί ο τουρίστας δεν έρχεται σε επαφή  εύκολα με άλλους πελάτες. Δεν τρώνε όλοι μαζί, ούτε κάνουν μαζί check in όπως συμβαίνει συνήθως σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.  «Έχουμε όλα τα εχέγγυα. Είμαστε 100% κοινωνία και επαγγελματίες έτοιμοι να ανοίξουμε με ασφάλεια. Υπάρχει κοινωνικός consensus και από κει ξεκινάμε και λέμε ότι είμαστε έτοιμοι» είπε ο δήμαρχος. 

Σύμφωνα με τον κ. Σιγάλα προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο θα χρειαστεί μια μικρή αύξηση όλων των σημείων ελέγχου (λιμάνια αεροδρόμια), κυρίως από αστυνομικούς οι οποίοι θα ελέγχουν το συνωστισμό στο νησί ενώ θα απαιτηθεί και κάποια επιμόρφωση στους επαγγελματίες για την ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας.  Σε ό,τι αφορά το ηλιοβασίλεμα στην Οία, όπως είπε, φέτος δεν θα επιτραπούν εικόνες συνωστισμού του παρελθόντος καθώς οι τουρίστες θα μπορούν να επιλέξουν το ηλιοβασίλεμα της Καλντέρας αλλά και να απολαύσουν και από πολλά διαφορετικά σημεία του νησιού τις φυσικές ομορφιές του.  

Σήμερα, έχουμε μέσω της σελίδας του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, στα social media τη πρώτη εντύπωση από τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη… Τι μαθαίνουμε; “Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, παρουσία του Επιστημονικού συμβούλου Παναγιώτη Ρήγα πραγματοποιήθηκε συνάντηση 1ας ώρας την Πέμπτη 14 Μαιου στο υπουργείο, όπου και του εξέθεσα τους λόγους που η Σαντορίνη μπορεί να ανταποκριθεί με ασφάλεια στην πρόκληση να υποδεχθεί πολύ νωρίτερα από την 1η Ιουλίου τον τουρισμό. Η πρόταση μου αφορούσε το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 10 Ιουνίου με την προϋπόθεση να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο κ. Υπουργός συμφώνησε ότι η Σαντορίνη έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πράγματι ενδείκνυται και πάλι ως πιλότος διαχείρισης Ροών, να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο. Μετά τις συναντήσεις μου και με άλλους εμπλεκόμενους Υπουργούς, αλλά και με τις υγειονομικές εξελίξεις, θα υπάρξουν ανακοινώσεις..!!” 

Η Σαντορίνη ήταν το πρώτο θύμα του ξεσπάσματος της πανδημίας στην χώρα μας. Εκατοντάδες γάμοι και χιλιάδες καλεσμένοι από την Κίνα οι οποίοι προγραμμάτιζαν να επισκεφθούν το νησί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ακύρωσαν τις κρατήσεις δημιουργώντας μια μεγάλη τρύπα στην οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. 

«Μέσα στην συνολική κατάρρευση σταθήκαμε σοβαροί και τηρήσαμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας προκειμένου ο τόπος μας να μείνει καθαρός». Πέρσι η Σαντορίνη υποδέχτηκε 3 εκατ. τουρίστες (ένα εκατ. από λιμάνι, ένα από αεροδρόμιο και ένα από κρουαζιέρα) ενώ φέτος ο στόχος έχει πέσει στις 500.000. Ο δήμαρχος ποντάρει και στην επιμήκυνση της σεζόν αν δεν υπάρξει νέος γύρος πανδημίας το Φθινόπωρο. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες