Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΣτη Νάξο περνάμε υπέροχα

Στη Νάξο περνάμε υπέροχα

|

Σήμερα Τετάρτη 6 Μαϊου στην εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” (ΝΕΡΙΤ) σε πρώτη προβολή το video clip του Γιάννη Παπαδάκου που προβάλλει και υμνεί τη Νάξο 

Η Νάξος παραδοσιακά είχε μία εσωστρέφεια που δεν της επέτρεπε να ανοίξει παράθυρο στο κόσμο, πόσο μάλλον σ’ αυτόν της διαφήμισης. Νησί που έχει μάθει να ζει με ίδια μέσα είναι λίγο δύσκολο να «δεχτεί» την … έξωθεν βοήθεια και δη στο τομέα της προβολής. Όταν όμως έχεις στα χέρια σου, στη διάθεσή του έναν σκηνοθέτη όπου ότι αγγίζει μετατρέπεται σε …χρυσό, με την έννοια ότι σήμερα όλοι σχεδόν οι γνωστοί καλλιτέχνες θέλουν να συνεργαστούν μαζί του, τότε το μόνο που μπορείς να εύχεσαι είναι πως θα τον «εκμεταλλευτείς» περισσότερο. Και ο Γιάννης Παπαδάκος, όταν ακούει τη λέξη «Νάξο» απλά προσπαθεί να φωνάξει «εκμεταλλευτείτε με». Όσο σκληρό ή παράξενο κι εάν ακούγεται ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν το νησί που γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν και αισθάνονται ότι οφείλουν να επιστρέψουν κάτι στο νησί των γονιών τους… Το είπε άλλωστε ο ίδιος πέρυσι σε συνέντευξή του όταν τον ρώτησαν ποιοι είναι οι στόχοι του, τα όνειρά του «ο μόνος στόχος μου είναι να πάω διακοπές στη Νάξο μέχρι τέλος Αυγούστου. Εκεί αφού πάρω λίγο το χρόνο μου να χαλαρώσω, να φάω το σπιτικό φαγητό από τους γονείς μου που διαμένουν μόνιμα στη Νάξο και να πιώ τα κοκτέιλ μου σε μία ξαπλώστρα  στις μαγευτικές παραλίες του νησιού, θα σχεδιάσω και τα μελλοντικά μου σχέδια… που όμως πάντα βασικό άξονα θα έχουν τα video clip που τόσο αγαπώ»

Τραγούδι

Είχαμε τη τύχη να τον συναντήσουμε χθες στη παραλία της Χώρας Νάξου. Λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα για γυρίσματα και με αρκετή δόση στεναχώριας γιατί δεν μπόρεσε να βρει χρόνο για δύο ακόμη ημέρες γυρισμάτων στη Νάξο για τραγούδι πολύ γνωστού τραγουδιστή. Άλλωστε όταν του προσφέρεται μία δουλειά ως …πλατό βάζει πάντα τη Νάξο. Και η σχέση του είναι συνεχής. Όποτε βρει χρόνο …πετάγεται. Το έκανε τον περασμένο Μάρτιο όταν ήρθε στο νησί δύο ημέρες για τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινία «το σχολείο των ονείρων μας» από το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου. Χωρίς αμοιβή, χωρίς να σκεφτεί τις δουλειές που άφησε πίσω του, πήρε το αεροπλάνο και βρέθηκε στο νησί. Όπως είχε κάνει παλαιότερα, το 2010 στη πρώτη του δουλειά με το «Βρες το νησί» με τον Σταύρο Μιχαλακάκο, και στη συνέχεια ήρθε η Κατερίνα Στικούδη, το διαφημιστικό εταιρίας καλλυντικών και το The Sun της Demmy, το οποίο πέρυσι βραβεύτηκε ως το καλύτερο video clip της χρονιάς, Νάξος και …ξερό ψωμί. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν στο νησί γιατί την …είδε τραγουδιστής. Μαζί με τους ΝΕΒΜΑ πήρε το μικρόφωνο και πάνω σε ένα τελείως διαφορετικό και πρωτότυπο σενάριο έκανε ένα ακόμη όνειρο πραγματικότητα. Τραγούδησε και το διασκέδασε… Όμως, επιστρέφουμε στο λόγο για τον οποίο συναντηθήκαμε μαζί του. Κι αυτός έχει να κάνει με το ότι αύριο, στην τηλεοπτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» θα βρίσκεται στο πλατό μαζί με τον Κώστα Δόξα και θα παρουσιάσουν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το video clip που γύρισαν πέρυσι στη Νάξο και το οποίο αμέσως θα ανέβει στο διαδίκτυο – μέσω και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – ώστε να λειτουργήσει ως το διαφημιστικό σποτ της Νάξου για το φετινό καλοκαίρι…

Στον αέρα

Τα γυρίσματα είχαν γίνει πέρυσι τον Μάιο στη Νάξο με πρωταγωνιστή όπως αναφέραμε τον Κώστα Δόξα (ηθοποιός και τραγουδιστής) που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το περσινό τηλεοπτικό σόου «Your face sound familiar» λαμβάνοντας τη 2η θέση του σχετικού διαγωνισμού. Και έτσι ο Γιάννης Παπαδάκος μας μίλησε για το σενάριο του video clip, τη διαφορά με το προηγούμενο, για τον Δόξα και για τον Ελευθερίου… Άλλωστε, χωρίς Λευτέρη Ελευθερίου κουβέντα δεν μπορεί να γίνει. Ένα ακόμη τρομερό διαφημιστικό σποτπαιδί της Νάξου που λατρεύει να διαφημίζει το νησί του σε κάθε ευκαιρία…  «Το video clip πλέον είναι έτοιμο. Την Τετάρτη 6 Μαΐου, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωσή του θα είμαστε στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» με τον Κώστα Δόξα και θα μιλήσουμε γι’ αυτό και τη Νάξο… Είναι κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό που είχαμε γυρίσει την προηγούμενη χρονιά και βέβαια είναι επίσης διαφορετικό ως προς την σύλληψή του με αυτό που γυρίσαμε για τα νησιά που αποτελούν το σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Γιατί επιλέξαμε τον Κώστα Δόξα και δεν συνεχίσαμε με τον Λευτέρη Ελευθερίου; Πολύ απλά. Ήταν επιλογή του Λευτέρη (σ.σ. Ελευθερίου). Αφενός, έχει ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και είχε ανάγκη για να ξεκουραστεί, αφετέρου δεν θέλει και ο ίδιος να ταυτιστεί με τη Νάξο σε τόσο μεγάλο βαθμό εξάρτησης. Έτσι σε συνεργασία που είχαμε καθότι πρώτα απ΄όλα είμαστε φίλοι, αποφασίσαμε να δώσουμε το ρόλο στον Κώστα Δόξα, ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τον Λευτέρη και μέσα από το τηλεοπτικό σόου έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και σ’ αυτό το ρόλο. Μάλιστα, στο αρχικό concept είχα στο μυαλό μου και τη συμμετοχή του Λευτέρη Ελευθερίου στο video clip διαφημιστικό σποτκαι στο ρόλο του αφεντικού του Δόξα, ο οποίος λόγω καλοκαιριού και βλέποντας ότι ο υπάλληλος του είναι πιεσμένος του δίνει άδεια για διακοπές. Αλλά δεν έγινε…».

Υπέροχα

«Ποιο είναι το σενάριο λοιπόν; Πολύ απλό. Ο πρωταγωνιστής παίρνει την κοπελιά του (σ.σ. την υποδύεται η κοπέλα του  Δόξα στη πραγματικότητα, η Μαρία Μακρή που επίσης είναι ηθοποιός) και πηγαίνουν διακοπές στη Νάξο. Και μέσα από το video clip αυτό ο πρωταγωνιστής γνωρίζει όλες τις όμορφες περιοχές του νησιού, υπάρχει η συνοδεία της μουσικής που δένει με το σενάριο και μέσα από τις αναμνήσεις αυτού του εργαζόμενου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να αγαπήσουν τη Νάξο. Και άλλωστε το σκεπτικό ήταν επίσης πολύ λιτό «πως μπορείς να περάσεις υπέροχα στη Νάξο»… Εστιάσαμε στις παραλίες, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους που έχουν έρθει στη Νάξο να θυμηθούν τις ομορφιές της και σε διαφημιστικό σποτόσους δεν το έχουν κάνει, να λειτουργήσει ως δέλεαρ για να πάρουν το πλοίο και να έρθουν στο νησί. Γιατί απλά περνάς υπέροχα που είναι και το moto του κλιπ. Ουσιαστικά  θέλουμε να φέρουμε πίσω όσους ήρθαν στο νησί. Και πολλές φορές έχω φίλους που μπορεί αρχικά να μην ήξεραν καν που βρίσκεται η Νάξος αλλά μετά την πρώτη φορά κόλλησαν και έρχονται ανεξάρτητα εάν έχουμε επαφή ή όχι».

Συναίσθημα

Τι γίνεται με τα άλλα τέσσερα νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων; «Θα ήταν λάθος να εντάξουμε τη Νάξο μέσα στη φιλοσοφία των άλλων νησιών που συγκροτούν το σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Και το αντίθετο βέβαια. Είναι διαφορετικοί κόσμοι και όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Άρα δεν θα μπορούσε να γίνει ένα ενιαίο video διαφημιστικό σποτclip για τον Δήμο. Το σενάριο για τις Μικρές Κυκλάδες είναι πολύ πιο συναισθηματικό και αυτό φαίνεται μέσα από το video διάρκειας δύο λεπτών που θα κυκλοφορήσει κι αυτό άμεσα. Δώσαμε το λόγο στους ανθρώπους αυτών των περιοχών. Δείξαμε τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους μέσα από την καθημερινότητά τους, που μιλάνε για το νησί τους, τον τόπο τους, λειτουργούν οι ίδιοι ως ξεναγοί για το τι πρέπει να δουν οι επισκέπτες και βέβαια ποια η σχέση τους με τον τουρισμό. Βρήκαμε ανθρώπους από το εξωτερικό που ζουν 30 χρόνια στη Σχοινούσα και τη λατρεύουν. Η μαγείρισσα στη Δονούσα που τα άφησε όλα πίσω της και ήρθε στο νησί για να απολαμβάνουν οι φίλοι της τα φαγητά της. Περάσαμε μία μέρα σε κάθε νησί και η εμπειρία ήταν απίστευτη»

Ιδιωτική πρωτοβουλία

Τι είναι η Νάξος για τον Παπαδάκο; «Ένα τεράστιο πλατό. Ένα νησί που μπορεί να προσφέρει τα πάντα σε έναν σκηνοθέτη που θέλει με μικρό μπάτζετ να κάνει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Έχει καταπληκτικά τοπία, όμορφους ανθρώπους που είναι φιλικοί και προσπαθούν να σε βοηθήσουν σε ότι κι εάν κάνεις. Για μένα δεν είναι τίποτα περισσότερο διαφημιστικό σποταπό μία απόδραση από την καθημερινότητα αν και προσπαθώ τις περισσότερες φορές να συνδυάσω δουλειά και …Νάξο. Ιδανικό αποτέλεσμα όταν τα καταφέρνω». Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή του σχετικά με το επίπεδο των επισκεπτών λέγοντας ότι «θέλω να προσφέρω τη δυνατότητα διαφήμισης του νησιού σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να περάσουν καλά και να βοηθήσουν οικονομικά το νησί. διαφημιστικό σποτΑυτός είναι και ο λόγος που αποκλείω δουλειές με καλλιτέχνες, οι οποίοι θεωρώ ότι δεν θα βοηθήσουν το νησί να προβληθεί… Ζητούμενο είναι η Νάξος μας να είναι πάνω απ’ όλους»… Και βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζονται εθελοντές όπως οι κ. Τσολάκης, Παγώνης ή Λιζάρδου αλλά και επιχειρηματίες. Όπως ο Γιώργος Βερώνης που βοηθάει όπως μπορεί ώστε ο Γιάννης Παπαδάκος να ξεπερνάει σκοπέλους στη προσπάθεια που κάνει για να διαφημίσει το νησί. Όταν ο Δήμος δεν μπορεί, η ιδιωτική πρωτοβουλία είτε με την μορφή της Ένωσης, είτε σε ατομικό επίπεδο είναι η λύση ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε η Νάξος να είναι μόνιμα στα χείλη όλων… Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο video clip για τη Νάξο, στο πλευρό του Γιάννη Παπαδάκο ήταν οι μόνιμοι συνεργάτες του Θεόδωρος Νιάρχος (general manager) και Γιώργος Νταβαρίνος (βοηθός παραγωγού) τους στίχους του τραγουδιού έχει γράψει ο Γιάννης Παπαδάκος , και τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Βαγγέλης Σερίφης ή DJ Rico.

Πηγή: Εφημερίδα “Κυκλαδική” και Kykladiki.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...