Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΣτόχος μας η ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Στόχος μας η ανταλλαγή τεχνογνωσίας

|

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Λιανός μιλάει στην “Κοινή Γνώμη” για το ταξίδι του στο Γκιουλίν της Κίνας και την επικείμενη αδελφοποίηση με τη Νάξο 

Με τίτλο “διεκδικούν κομμάτι της Τουριστικής πίτας” η ημερήσια εφημερίδα της Σύρου “Κοινή Γνώμη” φιλοξενεί δηλώσεις του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για θέματα Τουρισμού Δημήτρη Λιανού με σημείο αναφοράς την επίσκεψή του στη πόλη Γκιουλίν της Κίνας… Επίσης κάνει αναφορά στη προσπάθεια που γίνεται κι από την Τήνο να μπει στο ..παιχνίδι του τουρισμού… Διαβάστε τι αναφέρει η εφημερίδα…  

Την προβολή τους σε πόλεις της Κίνας επιτυγχάνουν σταδιακά νησιά των Κυκλάδων όπως η Νάξος και η Τήνος, δημοτικές αντιπροσωπείες των οποίων, συμμετείχαν σε Διεθνή Συνέδρια με κεντρικό θέμα τον Τουρισμό και τις τάσεις σε αυτό το πεδίο. Κυκλαδονήσια όπως η Σαντορίνη που διαθέτουν ήδη ένα σημαντικό μερίδιο στην κινεζική τουριστική αγορά φαίνεται πως αποτελούν το έναυσμα και για άλλους Δήμους του νομού, ώστε να μεριμνήσουν σταδιακά για το άνοιγμά τους πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων προκειμένου να κερδίσουν κομμάτι από τη συνολική πίτα επισκεψιμότητας, τα ποσοστά της οποίας για τη χώρα αυξάνονται. Αναφορές σε μεγάλης εμβέλειας κινεζικά έντυπα κι εφημερίδες υπήρξαν πρόσφατα, τόσο για τη Νάξο με αφορμή τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Τουρισμού, Δημήτρη Λιανού στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις προοπτικές και τις τάσεις του Τουρισμού όσο και για την Τήνο όπως γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο. Αναφορικά με το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός ανάμεσα στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον Δήμο Γκουιλίν (Νότια Κίνα) μίλησε στην εφημερίδα ο κ. Λιανός.

Σύμφωνο Συνεργασίας που οδηγεί σε… αδελφοποίηση

Βάσει των όσων ανέφερε, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο περιοχές ξεκίνησε με την παρουσία και την παραμονή του δημάρχου της πόλης Γκουιλίν στη Νάξο πέρυσι τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές και το Σύμφωνο Συνεργασίας. Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Λιανός, “Έχει υπογραφεί ένα Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας προκειμένου να γίνει το επόμενο διάστημα η Αδελφοποίηση. Η Γκουιλίν στη Νότια Κίνα έχει περίπου στα 40 εκατ. Επισκέπτες. Η συνεργασία ξεκίνησε από πέρυσι με την επίσκεψη του δημάρχου της πόλης Γκουιλίν στη Νάξο οπότε και υπεγράφη το Σύμφωνο ανάμεσα στους δύο Δήμους. Σκοπός μας είναι να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και εμπειρία για το θέμα του Τουρισμού”. Σημείωσε δε, πως, σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και το ταξίδι του ίδιου και συνεργάτιδάς του στην Κίνα, ώστε να εκπροσωπηθεί το νησί. Στο ίδιο Συνέδριο συμμετείχαν ακόμη 51 αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες ενώ όπως γνωστοποίησε “επίκειται νέα επίσκεψη από τον δήμαρχο της πόλης Γκουιλίν στη Νάξο”. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνεργασίας με φόντο το Σύμφωνο, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι να προχωρήσει μελλοντικά και η Αδελφοποίηση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής γνώσης σε επίπεδο τουρισμού αλλά και η δυνατότητα ανταλλαγής πολιτιστικών εκδηλώσεων. “Προσπαθούμε βήμα βήμα να προχωρήσουμε στην Αδελφοποίηση καθώς κι εκείνοι στοχεύουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας αφού έχουμε αρκετά κοινά σημεία ως προορισμοί”.

Βασικό μέλημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι να συνεχίσει να βαδίζει σε θετική τροχιά όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη, ξεκαθάρισε παρακάτω ο ίδιος, λέγοντας πως, “αποτελεί συνολικό όφελος για την Ελλάδα γενικώς αλλά και ειδικότερα για τα νησιά μας, η αύξηση της επισκεψιμότητας των Κινέζων και όχι τόσο την περίοδο αιχμής”. Όπως εξήγησε άλλωστε, οι Κινέζοι τουρίστες κατά κύριο λόγο ταξιδεύουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και περισσότερο σε περιόδους, οι οποίες δεν συγκαταλέγονται στη κλασική καλοκαιρινή σεζόν. “Επιθυμία μας είναι και η επέκταση της τουριστικής σεζόν και θεωρούμε ότι η ανάπτυξη δεσμών με την Κίνα θα βοηθήσει σημαντικά. Ως λαός αναζητά περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον πολιτιστικό, αρχαιολογικό και είναι θετικό ότι μετακινούνται οργανωμένα σε γκρουπ” πρόσθεσε ο Δημήτρης Λιανός, επισημαίνοντας πως, όποιες ενέργειες μπορούν να προωθήσουν την προβολή των νησιών θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Οργανωμένη προβολή και αναφορές σε ξένο Τύπο

Ενισχυτικά στην προβολή της Νάξου σύμφωνα με όσα συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Λιανός, θα λειτουργούσε και η διαφήμιση μέσω δημοσιογραφικών αναφορών στον ξένο Τύπο. “Είναι σοβαρό ζήτημα η προβολή. Θα πρέπει να γίνεται οργανωμένα και ίσως κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας. Θα ήταν χρήσιμο να συζητηθεί το θέμα, ώστε να προγραμματιστούν fam trips με δημοσιογράφους που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ από την Κίνα προκειμένου να διαφημίσουν τα νησιά” τόνισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα δημοσιεύματα που προέβαλαν τη Νάξο λόγω της συμμετοχής του Δήμου στο Συνέδριο.

Ο αντιδήμαρχος για τα τουριστικά θέματα της Νάξου, προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις του στην εφημερίδα, προέβη και σε ένα γενικότερο σχόλιο για την τουριστική πορεία του νησιού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, “Η Νάξος βαδίζει καλά και καθώς αρκετοί Κινέζοι επισκέπτονται τη Σαντορίνη, θα ήταν θετικό να αυξηθεί αυτό το κύμα και να διοχετευθεί στα νησιά. Είναι μία μεγάλη αγορά και θέλουμε μερίδιο”.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, πως, “ο τουρισμός έχει έντονες ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες και παρόλο που τα προβλήματα το καλοκαίρι του 2015 ήταν αρκετά για τη χώρα, ωστόσο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι θα κινηθεί καλά η επισκεψιμότητα και το 2016” δήλωσε παρακάτω.

Συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών

Πέραν των ανωτέρω, ο Δημήτρης Λιανός για την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη διατήρησή της, θεώρησε απαραίτητη προϋπόθεση, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. “Χρειάζεται από τους εμπλεκομένους με τον τουρισμό να βελτιώνουμε το τουριστικό προϊόν που παρέχουμε επειδή ο Τουρισμός είναι ένας άκρως ανταγωνιστικός τομέας παγκόσμια. Ο ανταγωνισμός είναι σε διεθνές επίπεδο” επανέλαβε κατηγορηματικά ο αντιδήμαρχος, εξηγώντας πως, “Η παροχή υπηρεσιών πρέπει να πατά σε γερές βάσεις”.

Επεσήμανε μάλιστα, πως, “Πρέπει να επαγρυπνούμε” καθώς “ο Τουρισμός βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των τοπικών κοινωνιών” αφού όπως κατέληξε, “Έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, όσο και στη μείωση της ανεργίας σε κάθε τόπο”.

Προβολή της Τήνου στην Κίνα

Στο διεθνές τουριστικό συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα ο Δήμος Zhoushan επαρχίας Zhejiang της Κίνας (12-14 Οκτ.), στο οποίο συμμετείχε η Τήνος υπό την αντιδήμαρχο, Αναστασία Δεληγιάννη, αναφέρονται ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ιστοσελίδα https://gb.cti.cn(link is external)) σημειώνοντας ταυτόχρονα την πραγματοποίηση εγκαινίων φωτογραφικής έκθεσης με θέμα την Τήνο, με φωτογραφίες του Αριστείδη Κοντογιώργη (Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτογράφων). Σχετική αρθρογραφία, προβάλλοντας δηλώσεις της αντιδημάρχου, Αναστασίας Δεληγιάννη αλλά και παραγόντων της τουριστικής αγοράς, σημειώνει τη μεγάλη έλξη που ασκεί η Ελλάδα και το Αιγαίο τα τελευταία χρόνια στην Κίνα και την βούληση των τοπικών Αρχών της Τήνου για την παρουσία περισσότερων Κινέζων ταξιδιωτών στο νησί. Άρθρο σημειώνει τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τα αυξητικά ποσοστά των Κινέζων ταξιδιωτών, οι οποίοι ωστόσο καταλαμβάνουν μία πολύ μικρή θέση, ακόμη μεταξύ των 24 εκατ. ξένων τουριστών που επισκέπτονται ανά έτος την Ελλάδα, αυξάνοντας όμως σταθερά τα ποσοστά τους (100.000 πέρυσι). Το σύνολο των προαναφερομένων αποτελεί το περιεχόμενο της Ελληνικής Πρεσβείας του Πεκίνο, το οποίο κι εστάλη και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Τήνου.

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί