Σύρος: αύξηση 11% για το τριήμερο

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προσπαθεί πολύ για να διεκδικήσει το μερίδιό της στο χώρο του τουρισμού… Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός μιλώντας στην εκπομπή του AegeanVoice 107.5 “Al-iberti News” και την Πόπη Αλιμπέρτη. Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα Naxostimes.gr “Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Μαραγκού (αφού δεν είχε ακόμη στη διάθεση του επίσημα στοιχεία), η επισκεψιμότητα της Σύρου κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν αυξημένη κατά 10%-15% σε σχέση με πέρυσι και κατά 25% σε σχέση με το 2014, γεγονός που τον ικανοποίησε ιδιαίτερα, καθώς βλέπει να αποδίδουν καρπούς οι ενέργειες που γίνονται στον τομέα του τουρισμού.

 «Γίνεται μια μεγάλη στροφή προς την τουριστική ανάπτυξη», η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την προβολή και την προώθηση του νησιού με διάφορους τρόπους, αλλά και από την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών, καθώς και τη συμπεριφορά και το ήθος κατοίκων και επαγγελματιών που οφείλουν να «αγκαλιάσουν» τους επισκέπτες και να τους προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Και λίγο αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Δημάρχου όσον αφορά την αύξηση της επισκεψιμότητας για το τριήμερο που πέρασε…

Διαβάστε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο που εξέδωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης

«Σημαντική άνοδο παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών στη Σύρο, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιβατών με τα πλοία της ακτοπλοΐας αυξήθηκε κατά 25,52% σε σχέση με το 2014 και κατά 10,88% σε σχέση με το 2015.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σύρου, αναφορικά με την τουριστική κίνηση των τελευταίων χρόνων, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 18 –20 Ιουνίου 2016.

Δείτε τον σχετικό πίνακα

Επισκεψιμότητα τριημέρου Αγίου Πνεύματος 2014 – 16

Ετος Επιβάτες   Οχήματα   Ποσοστό μεταβολής

2014 3.45   1227

2015 3.905   355   25,5%

2016 4.332   438   10,88%

Το τουριστικό ρεύμα του τριημέρου ακολούθησε την ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση στο νησί μας κατά την πασχαλινή περίοδο, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η συστηματική και συλλογική προσπάθεια του Δήμου, των επαγγελματικών συλλόγων και των μεμονωμένων επιχειρηματιών για εξωστρέφεια και προβολή της Σύρου μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και ελκυστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Καταλήγοντας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία για την πολύτιμη συμβολή και ετοιμότητα που επέδειξαν, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια οχημάτων και πεζών, τόσο στο χώρο του λιμένα, κυρίως τις ώρες αιχμής των αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, όσο και σε ολόκληρο το νησί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News