Σύρος: ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας το φετινό Πάσχα

Η Σύρος πανηγυρίζει…. Η Σύρος χαμογελάει… Η Σύρος νιώθει ότι μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον… Η Σύρος ξαναβρίσκει την ταυτότητά της και φωνάζει «Είμαι η Αρχόντισσα των Κυκλάδων» και γιατί όχι και του Αιγαίου… Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων κέρδισε το στοίχημα της επισκεψιμότητας του φετινού Πάσχα και αυτό το λένε οι αριθμοί αλλά το πιστοποιεί και ο ίδιος ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κος Μαραγκός. Τι λένε οι αριθμοί; +9000 επισκέπτες και περισσότερα από 1000 αυτοκίνητα και η αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 13% (όσον αφορά τους επισκέπτες) και της τάξης του 45% σε σχέση με το 2015….

Και όπως είναι κατανοητό η τουριστικά καμπάνια που γίνεται εδώ και δύο χρόνια αποδίδει πλέον καρπούς. Η καμπάνια στηρίχτηκε πάνω στη σχέση Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας και της συνύπαρξης των δύο Κοινοτήτων στο ίδιο νησί με κοινά χαρακτηριστικά και την συλλειτουργία των δύο εκκλησιών. Η καμπάνια κρίθηκε επιτυχημένη και ο συνδυασμός φέτος του κοινού εορτασμού σε Παγκόσμιο Επίπεδο Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας έδωσε το έναυσμα ώστε η Σύρος να λειτουργήσει ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός αυτές τις ημέρες….

Ο κος Μαραγκός μιλώντας σήμερα στον Aegean Voice 107,5 «Η Φωνή του Αιγαίου» εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την εν γένει εικόνα του νησιού λέγοντας μάλιστα «ως Συριανός είμαι απόλυτα χαρούμενος με την πολυχρωμία και την κίνηση που υπήρξε αυτές τις ημέρες. Εικόνες πρωτόγνωρες»… Επίσης ανέφερε ότι το νησί κατέγραψε ιστορικό υψηλό όσον αφορά την επισκεψιμότητα και τόνισε ότι το ταβάνι των προσδοκιών έχει όριο και αυτό έχει να κάνει με τις κλίνες που διατίθενται από τους επιχειρηματίες από τη στιγμή που βρισκόμαστε ουσιαστικά με μία περίοδο που χαρακτηρίζεται ως «χαμηλή»…

Ο κος Μαραγκός αποκάλυψε και την πρόταση που έκανε στους επιχειρηματίες και φορείς του νησιού στις δύο συσκέψεις που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη της Πασχαλινής περιόδου όπου τόνισε «αυτό που ζήτησα ήταν όλοι να είμαστε έντιμοι και τίμιοι απέναντι στους επισκέπτες. Να υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα κάνουν όσους έρθουν να επιστρέψουν και πάλι και να μην λειτουργήσουν δυσφημιστικά για το νησί μας». Και βέβαια σημείωσε ότι ήδη ξεκινάει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά με στόχο την καλύτερη εικόνα σε επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Και στον επίλογο ανέφερε ότι η κίνηση στα καταστήματα και γενικά στο νησί ήταν πολύ καλή χρησιμοποιώντας μάλιστα μία λαϊκή έκφραση «γέλασαν και τα μουστάκια τους»….

Και όπως αναφέρει ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα «Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν και επέλεξαν τη Σύρο για να γιορτάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα!»
Ας δούμε τους αριθμούς…

ΕΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ / ΟΧΗΜΑΤΑ

2013 6.287         640

2014 6.440         620

2015 5.218         543

2016 8.007         974

2017 9.036         1.027

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News