Τα ξενοδοχεία Grace σε Σαντορίνη και Μύκονο βγαίνουν προς πώληση

Στην πώληση του χαρτοφυλακίου μονάδων ΑΠΕ αλλά και δύο ξενοδοχείων Grace στη Μύκονο και Σαντορίνη προχωρούν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη (Libra Group), μειώνοντας για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, την έκθεσή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Euroenergy, που αποτελεί τον ευρωπαϊκό βραχίονα του ομίλου για επενδύσεις σε ΑΠΕ καθώς και άλλες εταιρείες, συμφερόντων της οικογένειας, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με κινεζικό όμιλο για την πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος άνω των 100 MW. Πρόκειται για μονάδες που κατά κύριο λόγο εξαγοράστηκαν, την περίοδο 2013-16, με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,94%.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος Λογοθέτη έχει βγάλει προς πώληση και 10 αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος περίπου 200 MW, που αποκτήθηκαν την ίδια περίοδο, ενώ αναζητεί αγοραστή και για δύο ξενοδοχεία Grace σε Μύκονο και Σαντορίνη. Τα 3 από τα 10 αιολικά, ισχύος 120 MW, αποκτήθηκαν το 2016 από τον γαλλικό όμιλο EDF.

Με τα χρήματα, τα οποία θα εισπραχθούν από τις παραπάνω πωλήσεις, ο όμιλος θα αποπληρώσει δανεισμό, κλείνοντας έτσι και τυπικά την υπόθεση που άνοιξε με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το πώς καλύφθηκε η τελευταία αύξηση κεφαλαίου συστημικής τράπεζας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Libra έχει προγραμματίσει τη δημιουργία δυο νέων πολυτελών ξενοδοχείων στην περιοχή της Καλαμάτας και στην Κέα και είναι άγνωστο εάν οι νέες εξελίξεις έχουν επίπτωση στα έργα αυτά. Η επένδυση της Καλαμάτας έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και υλοποιείται σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 125 δωματίων, συνεδριακούς χώρους, σπα κ.ά., ενώ προβλέπεται η δημιουργία  40 αυτόνομων βιλών προς πώληση. To ξενοδοχείο της Κέας θα έχει δυναμικότητα 32 δωματίων και σουιτών, δύο εστιατόρια και σπα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 17 τουριστικές βίλες προς πώληση.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnews.gr