Τήνος - Γ. Σιώτος: "Ενας τουριστικός προορισμός όπως η Τήνος, οφείλει να προσαρμόζεται"

Προ των πυλών βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός, με τους επαγγελματίες του κλάδου να ξεκινούν αισιόδοξα αλλά διστακτικά να προετοιμάζονται για τη σεζόν.  Μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ και τον Νίκο Φιλιππίδη, ο Γιάννης Σιώτος, δήμαρχος Τήνου, σημείωσε πως η οικονομία του νησιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν. 

 

Ο κ. Γιάννης Σιώτος - όπως διαβάζουμε στη σελίδα tinostoday.gr, απάντησε χαρακτηριστικά στο αν η Τήνος ελπίζει σε Πάσχα ανοιχτό ή το έχει εγκαταλείψει αυτό το ενδεχόμενο: «Η Τήνος είναι διαχρονικά ένα κορυφαίος τουριστικός προορισμός με αποτέλεσμα η Κοινωνική και Οικονομική ζωή του νησιού να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ομαλή και πετυχημένη πορεία της τουριστικής αγοράς. Εμείς περιμένουμε το επιτυχημένο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς αλλά περιμένουμε συνάμα και ένα ασφαλές άνοιγμα τουριστικής αγοράς με προστασία της δημόσιας υγείας.»

Ο κος Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας «Οφείλει ένας τουριστικός προορισμός όπως η Τήνος να είναι σε ετοιμότητα και να προσαρμόζετε. Ζούμε στιγμές αβέβαιες δεν ξέρουμε, δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση. Αυτό που έχω ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία, ως ένα νησί τουριστικό κάτω των 10.000 κατοίκων, τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού του νησιού μας, των εποχικών εργαζομένων καθώς και των εργαζομένων σε πλοία.»


Κλείνοντας τόνισε «Εγώ δεν είμαι ειδικός, πιστεύω όμως ότι με αυτό το μέτρο, την εφαρμογή των απαραίτητων πρωτοκόλλων για τις μετακινήσεις -τα οποία περιμένουμε να επικαιροποιηθούν- καθώς φυσικά και την μέγιστη ατομική ευθύνη, δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για επανεκκίνηση οικονομικής και κοινωνικής ζωής με ασφάλεια». 

Εστίαση από Ρόδο.. Εάν δεν πάρουμε χρήματα, δεν θα σωθούμε 

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Κλούβας, πρόεδρος Εστιατόρων Ρόδου, σημείωσε πως το μέλλον των επιχειρήσεων είναι αβέβαιο. «Κάναμε μία προσπάθεια να προετοιμάσουμε τα καταστήματά μας για οποιαδήποτε στιγμή ανοίξουμε, αλλά όσο και να μας στηρίξει η κυβέρνηση, αν δεν παράγουμε χρήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί η εστίαση».

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η αγωνία, το ξέρουμε όλοι», σημείωσε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα δεδομένα και κινείται ανάλογα.

«Θα βοηθήσει πολύ το υγειονομικό διαβατήριο», είπε η κ. Μπακογιάννη, αφού οι κάτοχοί του θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, ενώ στην Ελλάδα, πέρα από τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η ΕΕ θα γίνονται δεκτοί τουρίστες που έχουν κάνει και το ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News