Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΤήνος: νέα τουριστική ταυτότητα

Τήνος: νέα τουριστική ταυτότητα

|

Ν. Δεληγιάννη, αντιδήμαρχος Τουρισμού: H Τήνος διαμορφώνει τη νέα της τουριστική ταυτότητα – Προσδοκίες για αύξηση ακόμη και 30% στους αλλοδαπούς επισκέπτες 

Στο  brand Τήνος, εστιάζει το τρίτο σε μέγεθος  νησί των Κυκλάδων, χαράζοντας  τουριστική πολιτική που θα της επιτρέψει το άνοιγμα σε νέες αγορές, αναδεικνύοντας  εναλλακτικές  δράσεις, με απόλυτο σεβασμό  και στον προσκυνηματικό τουρισμό.

Όλες οι δράσεις –που έχουν ορίζοντα  πενταετίας- λαμβάνουν υπόψη δύο κρίσιμες παραμέτρους, την  οικονομική συγκυρία, που έχει κάνει τους Έλληνες διστακτικούς καταναλωτές, καθώς τα μερίδια της  είναι υψηλά στον εσωτερικό τουρισμό, και το γεγονός ότι  ο τουρισμός είναι η βασικότερη πηγή ανάπτυξης της Τήνου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για θέματα τουρισμού κα Νατάσα Δεληγιάννη:

“Η δημοτική αρχή λοιπόν, έκανε πραγματικότητα τη δέσμευσή της για προώθηση και προβολή του νησιού μας μέσα από στοχευμένες δράσεις. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλες οι προωθητικές δράσεις έχουν ένα ορίζοντα πενταετίας. Είχαμε να διαχειριστούμε μια μετάλλαξη, δηλαδή σεβόμενοι πάντα το γεγονός ότι το νησί μας ήταν ένας αμιγώς προσκυνηματικός προορισμός, έπρεπε να «ανοίξουμε τα φτερά μας» και σε άλλες ταυτότητες και σε άλλες αγορές”.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι “και  οι επαγγελματίες του νησιού κατάλαβαν ότι μέσα από συνεργασίες και δράσεις θα πρέπει και εκείνοι να είναι μπροστάρηδες και να βοηθήσουν από την πλευρά τους, ώστε να αναδείξουμε για παράδειγμα το γαστρονομικό μας πλούτο, που προωθείτε μέσα από το FOOD PATHS και να καθιερωθούμε ως νησί με αθλητικά δρώμενα, προσπάθεια που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το TINOS RUNNING EXPERIENCE”.

Η σαιζόν για την Τήνο άνοιξε με τις καλύτερες προοπτικές, αρχής γενομένης από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που οι πληρότητες έφτασαν τα επίπεδα του  Δεκαπενταύγουστου.

Τα στοιχεία δείχνουν άνοδο της τάξης του 30% και το πιο θετικό από όλα είναι ότι η  Τήνος κερδίζει «χαμένο» έδαφος σε αλλοδαπούς τουρίστες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πολλές κρατήσεις, ιδιαίτερα από Γάλλους και τα περισσότερα καταλύματα έχουν ήδη εξασφαλίσει υψηλή πληρότητα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σε ένα από τα σημεία που δίνει έμφαση η δημοτική ασρχή, όπως λέει η κα Δεληγιάννη, είναι  ο επανασχεδιασμός των μονοπατιών, η σήμανση και ο καθαρισμός τους και γιατί όχι και η πιστοποίησή τους.

Το βασικότερο είναι όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες να γίνουν προωθητικές κινήσεις σε επίπεδο διαδικτύου. Να υπάρχει δηλαδή ένας ιστοχώρος, που θα απευθύνεται αποκλειστικά στον εν δυνάμει πεζοπόρο και θα του παρέχει πρόσβαση σε χάρτες και πληροφορίες. Στόχος είναι και η δημιουργία εφαρμογής κινητών τηλεφώνων αποκλειστικά για πεζοπόρους.

“Και φυσικά θα προωθήσουμε τις ενέργειες και τις δράσεις μας με τη συμμετοχή μας σε εξειδικευμένες εκθέσεις για πεζοπορικό τουρισμό”, λέει και συνεχίζει: “Κομβικής σημασίας  είναι και  η εκπαίδευση όλων όσων εμπλέκονται στον τουρισμό, από τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώροι εστίασης, αλλά και τους οδηγούς ταξί, οδηγούς λεωφορείων, ξεναγούς. Η εκπαίδευση θα αφορά σε τεχνικές οδηγίες για υπηρεσίες προς τους πεζοπόρους.”

Πηγή: Tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα