«Βουλιάζει» από ταξιδιώτες η Νάξος - Πλησιάζει το 100% η πληρότητα

Ως ένας ασφαλής και οικονομικός προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, παραμένει σε υψηλή ζήτηση - Η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 - 80%! 

Διανύουμε ένα από τα πιο «καυτά» καλοκαίρια των τελευταίων ετών και τα ελληνικά νησιά έχουν την τιμητική τους! Στις Κυκλάδες, η μεγαλύτερη και πιο «πράσινη», η πανέμορφη Νάξος «βουλιάζει» στο πικ της τουριστικής σεζόν από ταξιδιώτες, καθώς η ζήτηση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού, Βαγγέλη Κατσαρά, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από αυτόν τον μήνα, Ιούλιος του 2017, η πληρότητα στο νησί αγγίζει το 70 - 80%! 

Που σημαίνει ότι η τουριστική κίνηση στη Νάξο  παρουσιάζει σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μεγάλη αύξηση, αποδεικνύοντας πως το νησί κερδίζει σταδιακά το στοίχημα και για την επέκταση της σεζόν.

«Πάμε πάρα πολύ καλά. Τα ξενοδοχεία μας τον μήνα Ιούλιο έχουν πληρότητα έως και 80%, με τον Αύγουστο να διαφαίνεται η επιτυχία του στόχου μας, για το 100%. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχτούμε τους τουρίστες που όπως φαίνεται και φέτος θα είναι πάρα πολλοί. Στόχος μας τώρα είναι, να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη σεζόν μας από τους τέσσερις μήνες στους έξι, σε πρώτο στάδιο και στη συνέχεια αν μπορούμε να την μεγαλώσουμε και περισσότερο. Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία της χώρας μας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν. Το νησί μας είναι οικονομικό, έχει πολλές ομορφιές, ξακουστά τοπικά προϊόντα, και φυσικά, μπορεί να αναδείξει και έναν εναλλακτικό τουρισμό για τους λάτρεις περιπατητές που δεν αρκούνται μόνο σε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε είναι παροχές υψηλών προδιαγραφών», υπογραμμίζει ο κύριος Κατσαράς.

katsaras-naxospress.jpg
Την «μερίδα του Λέοντος» αυτή την χρονιά, κερδίζουν οι ξένοι τουρίστες, που έχουν κατακλύσει το νησί των Κυκλάδων, με τους Έλληνες να ακολουθούν με δυναμικό,ωστόσο, ρυθμό. 

Ως ένας ασφαλής προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, προσελκύει σε μεγάλο βαθμό Σκανδιναβούς( Νορβηγούς-Σουηδούς- Δανούς), αλλά και Ελβετούς, Αυστραλούς, μέχρι και Αμερικανούς. Ο Σεπτέμβριος παραμένει αγαπημένος μήνας των Γερμανών, μαζί με τους Ιταλούς. 

Η Νάξος, αδιαμφισβήτητα, είναι ο Νο1 καλοκαιρινός προορισμός για φέτος. Οι αριθμοί μιλούν για αυτό...  


Θα τηγανίσουν 550 κιλά πατάτες για να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες!


Υπενθυμίζεται ότι το νησί ζει αυτή την περίοδο μια φιέστα! Στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες), Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά, από τις φημισμένες πατάτες του νησιού προκειμένου να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinnes για τη μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας.
 


Για να καταρριφθεί το ρεκόρ θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για... καθάρισμα

 Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.
  Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα.

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News