Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςβουτιά 50% σε Παροναξία

βουτιά 50% σε Παροναξία

|

Εντυπωσιακή πτώση πληρότητας στα ξενοδοχεία αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και οι προσφορές φτάνουν έως και το 70% (!!!)

Η ελπίδα των διακοπών, τελικά, πεθαίνει τελευταία! Η «ερήμωση» πολλών τουριστικών περιοχών και η μεγάλη πτώση της πληρότητας σε πολλά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα από την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου διαμορφώνουν ένα «παράθυρο» ευκαιριών για όσους το σκέφτονται ακόμα να διαθέσουν κάποια χρήματα για λίγες μέρες ξεκούρασης.

Ένας καλός τρόπος για να ψάξει κανείς τις ευκαιρίες είναι να εντοπίσει τις περιοχές που καταγράφουν τη μεγαλύτερη μείωση πληρότητας.

Για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό των ευκαιριών, το Euro2day.gr κατέγραψε τις πληρότητες πολλών δημοφιλών τουριστικών περιοχών της χώρας κατά τηδεύτερη και τελευταία βδομάδα του Αυγούστου. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε ως βάση στοιχεία αναζήτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων Booking.com, τα οποία, προφανώς, θα πρέπει να θεωρηθούν ως ενδεικτικά και μόνο.

Αποτυπώνουν, ωστόσο, μια εικόνα των περιοχών που πλησιάζει αρκετά σε ό,τι πραγματικά ισχύει τις συγκεκριμένες περιόδους.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα στοιχεία πληρότητας των περιοχών που αναφέρονται πιο κάτω είναι ενδεικτικά και προέκυψαν από αναζητήσεις στο Booking.com την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015. Ενδέχεται τα ποσοστά να διαφοροποιηθούν τις επόμενες μέρες, εφόσον προκύψει σημαντική αλλαγή του ρυθμού κρατήσεων.

Περιοχές που υποδέχονται πολλούς ξένους επισκέπτες εμφανίζουν τη μεγαλύτερη «ανθεκτικότητα» διατηρώντας υψηλές πληρότητες στα τέλη Αυγούστου. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν προορισμοί όπως ηΣαντορίνη, η οποία τη δεύτερη βδομάδα του Αυγούστου καταγράφει πληρότητα 83% ενώ την τελευταία του ίδιου μήνα 77%. Αντίθετα, στη Μύκονο τα ποσοστά πέφτουν από το 87% στο 61%.

Υψηλά ποσοστά πληρότητας διατηρούν, επίσης, η Σίφνος (98% τον Δεκαπενταύγουστο και 75% στα τέλη του μήνα), τα Κουφονήσια (αν και η πληρότητα μειώνεται από 93% σε 61%), αλλά και η Λήμνος (97% τον 15αύγουστο, 64% στα τέλη του μήνα).

Την ίδια στιγμή, διατηρούν μεγάλο μέρος της πελατείας περιοχές όπως η Σκιάθος (97% πληρότητα τη δεύτερη βδομάδα Αυγούστου, 67% την τελευταία του μήνα), αλλά και η Σιθωνία της Χαλκιδικής, η οποία εμφανίζει πληρότητα 93% αυτή την περίοδο και 71% στο τέλος του μήνα.

Χανιά και Ρέθυμνο καταγράφουν τις υψηλότερες πληρότητες στην Κρήτη (πάνω από 60%), οπότε οι μεγαλύτερες ευκαιρίες προκύπτουν στην ανατολική πλευρά του νησιού (Ηράκλειο, Λασίθι).

Η περιοχή της Πύλου εμφανίζει τη μεγαλύτερη πληρότητα στα τέλη Αυγούστου (85%), σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κρατήσεων, ενώ μεγάλο όγκο επισκεπτών εξακολουθούν να προσελκύουν η Καρδαμύλη και η Στούπα της Μεσσηνίας.

Στα νησιά του Ιονίου, οι Παξοί εμφανίζουν υψηλή πληρότητα, άνω του 80%, ακόμα και την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, ενώ η Ζάκυνθος καταγράφει ικανοποιητικά ποσοστά (62%). Στο ίδιο διάστημα δείχνουν να μισοαδειάζουν τα υπόλοιπα νησιά (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα), με πληρότητες της τάξης του 50% στο τέλος του μήνα.

Στα παράλια της Ηπείρου, η Καστροσυκιά της Πρέβεζας εμφανίζεται σταθερά δημοφιλής, με εκτιμώμενη πληρότητα της τάξης του 75% την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου.

Η άσχημη φετινή χρονιά σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς τους Αιγαίου αποτυπώνεται ανάγλυφα στη «βουτιά» πληρότητας, άνω του 50%, που καταγράφουν από τη δεύτερη στην τέταρτη βδομάδα του Αυγούστου η Πάρος και η Νάξος.

Αντίστοιχη «βουτιά» καταγράφουν την τελευταία βδομάδα του μήνα περιοχές όπως η ΚασσάνδραΧαλκιδικής, η Σαμοθράκη, αλλά και σχεδόν όλοι οι προορισμοί που βρίσκονται στην Αθήνα όπως τα νησιά του Σαρωνικού και η Πελοπόννησος.

Στο Λουτράκι, η μεγάλη μείωση της πληρότητας από το 82% τον Δεκαπενταύγουστο κάτω από το 40%, οδηγεί τους ξενοδόχους σε ένα μπαράζ προσφορών με στόχο να προσελκύσουν πελατεία. Έτσι, βρίσκει κανείς εκπτώσεις από 25% έως και 82% σε καταλύματα της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο, έξι διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο που κόστιζαν 2.170 ευρώ, «προσγειώθηκαν στα 310 ευρώ.

Για την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου βρίσκει κανείς τρίκλινο δωμάτιο στην Αίγινα για 6 διανυκτερεύσεις με συνολικό κόστος 400 ευρώ, ενώ η προηγούμενη τιμή του ήταν 1.705 ευρώ.

Στο Πόρτο Χέλι υπάρχουν για την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου δίκλινα δωμάτια σε καλά ξενοδοχεία της περιοχής, στα οποία οι έξι διανυκτερεύσεις κοστίζουν 360-280 ευρώ. Σε δύο από τις καλύτερες τετράστερες μονάδες τις περιοχής η τιμή ανεβαίνει στα 600-620 ευρώ για έξι διανυκτερεύσεις.

Στη Νάξο καταγράφονται, ήδη, προσφορές της τάξης του 35% για δωμάτια που κόστιζαν περί τα 130 ευρώ τη βραδιά. Έτσι, η τιμή τους πέφτει περίπου 50 ευρώ τη βραδιά και οι έξι διανυκτερεύσεις στα τέλη Αυγούστου κοστίζουν σε ένα ζευγάρι περί τα 500 ευρώ αντί για 800+ ευρώ προηγουμένως.

Η συγκυρία φαίνεται πως λειτουργεί, ήδη, ως βαλβίδα ασφαλείας προκειμένου να αφαιρεθεί ο πολύ «αέρας» από τις τιμές αρκετών καταλυμάτων του Αιγαίου. Έτσι, στη Νάξο, μονάδα τριών αστέρων εμφανίζεται να προσφέρει έκπτωση 71% την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι έξι διανυκτερεύσεις σε δίκλινο να κοστίζουν 1.225 ευρώ έναντι 4.100 της αρχικής τιμής…

Στην ίδια λογική, μπανγκαλόου σε μονάδα τριών αστέρων της Πάρου στο οποίο έξι διανυκτερεύσεις κοστίζουν αυτή τη στιγμή 1.700 ευρώ, προσφέρονται για το τέλος Αυγούστου με έκπτωση 82% έναντι 320 ευρώ!

Από 285 ευρώ τη βραδιά, δηλαδή, η τιμή του έφθασε να είναι 55 ευρώ τη βραδιά!!!

Πηγή: euro2day.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν