Ξενοδοχεία: στο +45% η Πάρος

Οι ελληνικοί προορισμοί αποτελούν και για το τρέχον καλοκαίρι αγαπημένη επιλογή πολλών ξένων τουριστών. Μάλιστα, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της trivago, πολλοί ξένοι λαοί ενισχύουν το ενδιαφέρον τους φέτος ακόμη περισσότερο. Πόσο τους κοστίζει, όμως, η διαμονή για το μήνα Αύγουστο; Σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές; Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε άλλους ελληνικούς προορισμούς; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Αύγουστου 2015, για διεθνείς αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Αθήνα

Και ξεκίνημα από την Αθήνα, η οποία βρίσκεται μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων αυτό το μήνα, με μέση ξενοδοχειακή τιμή που ανέρχεται στα 113 ευρώ, 21 τοις εκατό χαμηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, αλλά 25,6 τοις εκατό υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο. Την ίδια μέση τιμή φαίνεται να διαμορφώνουν και οι ξενοδοχειακές τιμές της Πορτογαλικής πρωτεύουσας, με τα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα να έχουν 0,9 τοις εκατό μείωση συγκριτικά με τον Ιούλιο και αύξηση 8,7 τοις εκατό, βάσει των περσινών αντίστοιχων τιμών. Η ακριβότερη μέση τιμή συναντάται στο Μονακό, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους κατά μέσο όρο 476 ευρώ, 10,2 τοις εκατό περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα και 7 τοις εκατό υψηλότερα συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό ποσό. Τις πέντε πρώτες θέσεις με τις υψηλότερες τιμές, μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών πόλεων που εξετάστηκαν, καταλαμβάνουν, μετά το Μονακό, το Εδιμβούργο, η Γενεύη, το Λονδίνο και η Βενετία. Η Αθήνα βρίσκεται στην 28η θέση, ενώ ακόμη πιο χαμηλά συναντάται το Πόρτο, η Σεβίλλη και η Βαλένθια.

Πάρος

Και περνάμε στην Ελλάδα και δη τα νησιά… Εκεί όπου οι ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι οι προορισμοί με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές, με μικρές ωστόσο μεταβολές σε μηνιαία και ετήσια βάση. Η μέση τιμή της Σαντορίνης διαμορφώνεται στα 412 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ για τη Μύκονο η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 507 ευρώ. Οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρούνται στην Πάρο (+45%), με τη μέση τιμή (βλ 159 ευρώ), ωστόσο, να παραμένει σε λογικά για την εποχή επίπεδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Νάξος είναι ένα ευρώ ακριβότερη (160) αλλά η αύξηση που έχει σημειωθεί σε σχέση με πέρυσι είναι στα 18,5%, η 4η υψηλότερη πάντως σε σχέση με τον πίνακα που δίνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές των νησιών του Ιονίου, τα οποία πραγματοποίησαν είτε μικρές αυξήσεις, είτε μειώσεις. Αντίστοιχα καλό επίπεδο τιμών διατηρούν και οι κρητικές περιοχές. Τέλος, στην Ήπειρο, η Πάργα αύξησε τις ξενοδοχειακές τιμές της μόνο κατά πέντε περίπου τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι.

Ο πίνακας των μεταβολών στους σπουδαιότερους προορισμούς της Ελλάδας 

@ Η αλήθεια είναι ότι κάνοντας μία βόλτα στο διαδίκτυο θα βρείτε πολύ χαμηλότερες τιμές ακόμη και στους πιο ακριβούς προορισμούς. Αρκεί να ξέρετε να ...ψάχνετε