Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒιβλίοΑμερική: Η επιστολή Τραμπ προς Ερντογάν που προκάλεσε γέλια και .. πήγε...

Αμερική: Η επιστολή Τραμπ προς Ερντογάν που προκάλεσε γέλια και .. πήγε στα σκουπίδια

|

Στις 9 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον ομόλογό του της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και γέλασαν ακόμη και οι πλέον πικραμένοι – Ο Ερτογάν απλά την πέταξε στα σκουπίδια και στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έψαχναν να επιβεβαιώσουν εάν είναι αληθινή (!!!) 

Από χθες το βράδυ, έχουμε εκεχειρία ανάμεσα σε Τουρκία – Κούρδους που όμως έχει χρονοδιάγραμμα: 120 ημέρες. Ο μόνος που χάρηκε πραγματικά ήταν ο Πρόεδρος των Αμερικανών, Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν (σ.σ. κεντρική φωτό από την ιστοσελίδα cnn.gr), αν και οι περισσότεροι με αφορμή της δημοσίευση της επιστολής που εστάλη την 9η Οκτωβρίου από …Λευκό Οίκο προς Άγκυρα, αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την ψυχική υγεία του Προέδρου.. Μάλιστα, η επιστολή δόθηκε από τον Λευκό Οίκο στα ΜΜΕ για να κλείσει το στόμα όσων καυτηριάζουν τον Τραμπ, χρεώνοντάς του ότι έδωσε το πράσινο φως για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων. Η επιστολή διαβιβάστηκε στον Ερντογάν την 9η Οκτωβρίου, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η τουρκική εισβολή.

Τι θέλουμε να πούμε;  Στις τέσσερις παραγράφους της συνιστά ένα αλλοπρόσαλλο κοκτέιλ κολακείας, απειλών και εκφράσεων καφενείου, που αρχίζει με την ευχή «να κλείσουμε μια καλή συμφωνία» και τελειώνει με την προειδοποίηση «Μην παριστάνεις τον σκληρό. Μη γίνεσαι ανόητος!». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Ας εργαστούμε  για μια καλή συμφωνία! Δεν θέλεις να γίνεις υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων και εγώ δεν θέλω να γίνω υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – και θα το κάνω. Ηδη σου έχω δώσει ένα μικρό δείγμα με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Εχω εργαστεί σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου. Μην απογοητεύσεις όλο τον κόσμο. Μπορείς να κλείσεις μια σπουδαία συμφωνία. Ο (στρατιωτικός διοικητής των Κούρδων) στρατηγός Μαζλούμ είναι πρόθυμος να διαπραγματευθεί μαζί σου και είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις οι οποίες θα ήταν αδύνατες στο παρελθόν. Σου στέλνω εμπιστευτικώς αντίγραφο της επιστολής που μου έστειλε και την οποία μόλις παρέλαβα. Η Ιστορία θα σε κοιτάζει με ευνοϊκή ματιά, αν κλείσεις αυτή την υπόθεση με τον σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε αντικρίζει για πάντα σαν τον διάβολο, αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην παριστάνεις τον σκληρό. Μη γίνεσαι ανόητος!

Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα.
Με ειλικρινή εκτίμηση,

Ντόναλντ Τραμπ».

Οπως δήλωσε στο BBC πηγή από το προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας, ο Ταγίπ Ερντογάν, μόλις διάβασε την επιστολή, την απέρριψε μονομιάς και την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. «Η επιστολή που έστειλε ο Τραμπ δεν είχε το αποτέλεσμα που προσδοκούσε στην Τουρκία, γιατί δεν υπήρχε τίποτα σε αυτήν που θα μπορούσε κανείς να πάρει στα σοβαρά», σχολίασε άλλος Τούρκος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. Το τηλεφώνημα του Τραμπ, που ακολούθησε, δεν άλλαξε σε τίποτα τις διαθέσεις του Τούρκου ηγέτη. Λίγο αργότερα, η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία ξεκινούσε.

Προχθές το βράδυ, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το απίθανο ντοκουμέντο, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του δίκτυου MSNBC δήλωσε προκαταρκτικά ότι, όταν έπεσε στα χέρια των δημοσιογράφων η επιστολή του προέδρου, «μας φάνηκε τόσο αλλόκοτη, που σπεύσαμε να το διασταυρώσουμε με τον Λευκό Οίκο. Ε, λοιπόν ναι, είναι αληθινή», κατέληξε, προτού αρχίσει να τη διαβάζει με αδιόρατη ειρωνεία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν