Αμερική: Η συγνώμη του Στίβεν Κινγκ και η αγωνία του για την επόμενη γενιά

Συγγνώμη ζητά από τον κόσμο ο Στίβεν Κινγκ, επειδή τους κάνει να νιώθουν ότι ζουν σε ένα από τα μυθιστορήματά του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο διάσημος συγγραφέας είπε ότι συγκρίνουν την επιδημία COVID-19 με έναν ιό που έγραψε στο βιβλίο του «The Stand» το 1978, το οποίο έχει αρκετές ομοιότητες. Συγκεκριμένα, στο μυθιστόρημά του, ο Στίβεν Κινγκ έγραφε για μια πανδημία που είχε καταστρέψει όλο τον πληθυσμό της γης.

Και τώρα κατανοεί τους θαυμαστές του, που λένε πως τώρα με τον κορωνοϊό νιώθουν σαν να έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε μια απ’ τις τρομακτικές του ιστορίες! «Δεν είναι πολύ άνετο να είμαι εγώ τώρα. Συνεχίζω να ακούω ανθρώπους να λένε: ‘Είναι σαν να ζούμε σε μια ιστορία του Στίβεν Κινγκ’. Και η μόνη μου απάντηση σε αυτό είναι, ‘Λυπάμαι’», δήλωσε μιλώντας στο npr.org.

Η παρόμοια ιστορία του Στίβεν Κινγκ
Στο μετα-αποκαλυπτικό, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, ένας θανατηφόρος ιός της γρίπης, γνωστός ως Captain Trips, δημιουργείται σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο και προκαλεί μια παγκόσμια πανδημία.

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία ή εμβόλιο για την ασθένεια, η οποία καταλήγει να σκοτώνει το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο ιός προκαλεί επίσης την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας, και αφήνει μόνο μια χούφτα επιζώντων σε κατάσταση σύγχυσης και θλίψης.

Μια πανδημία όπως αυτή του νέου κορωνοϊού, ήταν «μοιραίο να συμβεί», λέει ο Στίβεν Κινγκ και εξηγεί: «Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία ότι στην κοινωνία μας, όπου το ταξίδι είναι βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής, αργά ή γρήγορα, θα υπήρχε ένας ιός που επρόκειτο να επικοινωνήσει με το ευρύ κοινό».

Ο 72χρονος μυθιστοριογράφος, παραδέχτηκε ότι παρόλο που δημιουργεί πανικό στις δικές του ιστορίες, προσπαθεί να αντιμετωπίζει την πανδημίας του κορωνοϊού, διατηρώντας τον εαυτό του απασχολημένο. Εξήγησε ότι η εστίαση στο γράψιμο, τον βοηθά να αποφεύγει την υπερβολική σκέψη για τον κορωνοϊό.

«Δεν είναι πανικός. Δεν είναι τρόμος αυτό που αισθάνομαι, που νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται, είναι ένα είδος ενοχλητικού άγχους όπου λες στον εαυτό σου, δεν πρέπει να βγω έξω. Αν βγω έξω, θα μπορούσα να κολλήσω αυτό το πράγμα ή θα το μετέδιδα σε κάποιον άλλο».

Ενώ ο κόσμος αλλάζει, αυτό έδωσε τροφή για σκέψη στον Στίβεν Κινγκ, ο ο οποίος μοιράστηκε με τον κόσμο, ότι αυτό σημαίνει πως άλλαξε το γράψιμό του. Μάλιστα, όπως είπε, λόγω της απροσδόκητης πανδημίας, έπρεπε να αλλάξει κάποιες από τις καταστάσεις σε ένα επερχόμενο βιβλίο του. 

Στίβεν Κινγκ: Ο κορωνοϊός θα αφήσει σημάδι στη σημερινή γενιά

Ο Στίβεν Κινγκ, ο οποίος τις προάλλες εμφανίστηκε στα social media φορώντας μάσκα, είπε ότι ο νέος κορωνοϊός θα αφήσει ένα μόνιμο σημάδι στη σημερινή γενιά. «Για μένα, έναν άνθρωπο που είναι τώρα στα 70 του, μπορώ να θυμηθώ τη μητέρα μου να μιλάει για τη Μεγάλη Ύφεση. Άφησε ένα σημάδι, ένα τραύμα. Και τώρα εγώ σκέφτομαι την εγγονή μου, που δεν μπορεί να δει τους φίλους της, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους μόνο μέσω Skype. Είναι κλεισμένη στο σπίτι κι όταν θα κάνει τα δικά της παιδιά και θα της λένε “βαριέμαι, δεν μπορώ να βγω απ’ το σπίτι”, εκείνη θα τους λέει “το 2020 ήμασταν όντως κλεισμένοι στο σπίτι για μήνες. Δεν μπορούσαμε να βγούμε λόγω ενός ιού».

Σχετικά με τον ρόλο του horror fiction σε μια περίοδο που ο κόσμος φοβάται, ο συγγραφέας λέει ότι είναι σαν… όνειρα! «Μπορείς να πας σε έναν κόσμο που ξέρεις ότι δεν είναι αληθινός. Αλλά εάν ο καλλιτέχνης είναι καλός, μπορείς να πιστέψεις ότι αυτός ο κόσμος είναι τόσο αληθινός που μπορείς να πας εκεί. Υπάρχει πάντα ένα κομμάτι του μυαλού σου που καταλαβαίνει ότι δεν είναι αληθινός, αλλά είναι σαν να το ζεις!». 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr