Ελλάδα - Μ. Γλέζος: Πολίτης του Κόσμου και 100 χρόνια από τη γέννησή του

Νάξος - Γλέζος

Δύο χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που ο Μανώλης Γλέζος πέρασε στην αθανασία...  Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα για την ιστορία, την παιδεία και τον πολιτισμό της Ελλάδας αλλά και της Νάξου.. Ονομα βαρύ με διεθνή αναγνώριση... Αλλά... Πάντα υπάρχει ένα "αλλά". Που έχει σχέση με τη Νάξο....   

Το "αλλά" αυτό το θυμηθήκαμε με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης βιβλίου στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου... Που έρχεται στην επικαιρότητα μέσω ανάρτησης από τον φιλόλογο - συγγραφέα και πρώην υπουργό Νίκο Λεβογιάννη... Μέσα από τη σελίδα του στα social media μας ενημερώνει για την συγκεκριμένη έκδοση...  Κι όπως αναφέρει: 

"Ένα έντυπο 25 σελίδων (ανάτυπο από τον τόμο ΝΑΞΙΑΚΑ (10/2020) της ΟΝΑΣ), που διατρέχει σαν σε ποτάμι την πολυτάραχη ζωή και διαρκή αγωνιστική δράση του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

Αναφέρεται ακόμη στον αγώνα που, ως μη όφειλε, έγινε, για να δοθεί το όνομά του στο Γενικό Λύκειο Νάξου.

Δημοσιεύονται το σχετικό κείμενο -έκκληση με τα 700 ονόματα των Ναξίων διανοούμενων, ανθρώπων του πολιτισμού και εκπροσώπων τοπικών φορέων, που το υπέγραψαν, η διακομματική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε"

.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News