Γεννημένοι να αγαπάμε

Μπορεί να είναι Τρίτη, αλλά νιώθω ότι η εβδομάδα ξεκινάει σήμερα! Για το λόγο αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα ακόμη βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια ( @buscaglia_leo), το οποίο ονομάζεται " ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ, Στοχασμοί για την Αγάπη " .

Νομίζω πως η ποσότητα της αγάπης που υπάρχει, αλλά και εκπέμπεται μέσα από αυτό το βιβλίο μπορεί για μένα να συγκριθεί με λίγα μόνο ποιήματα που έχω διαβάσει κατά καιρούς! Κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου και ένας στοχασμός ή ένα απόφθεγμα, σχετικό με το μοναδικό αυτό αγαθό που φωτίζει τη ζωή μας, την ΑΓΑΠΗ! Θέλετε να μπείτε για λίγο μέσα στο ροζ συννεφάκι; Θέλετε να εκλογικεύσετε καταστάσεις αγάπης που έχετε βιώσει; Αυτό εδώ είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε...Γιατί ο Λέο Μπουσκάλια και το μαθημα του για την Αγαπη μας βοηθάει να δουμε τον κοσμο με καλύτερο τροπο! Αφεθείτε στην αγαπη ,λοιπον!

Απο την παρουσίαση στο οπισθοφυλλο του βιβλιου: 

«Όταν πρόκειται να δώσουμε αγάπη, οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες και όλοι είμαστε χαρισματικοί».

Υπάρχει κάτι με το οποίο συμφωνούν όλοι οι άνθρωποι της γης: ποτέ δεν είμαστε τόσο χαρούμενοι, δημιουργικοί και παραγωγικοί όσο όταν έχουμε αγάπη στη ζωή μας. Χωρίς αυτή, η ζωή μας είναι άδεια και δίχως νόημα. Αν και είμαστε γεννημένοι για αγάπη, πολλοί από εμάς δεν το συνειδητοποιούμε παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά.

Το να έχουμε τη δυνατότητα για αγάπη είναι πολύ διαφορετικό από το να έχουμε την ικανότητα να αγαπάμε. Η αγάπη μαθαίνεται και πρέπει να σπουδάζεται και να ασκείται διαρκώς.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όσους λαχταρούν να βιώσουν ό,τι καλύτερο προσφέρει η ζωή και είναι αποφασισμένοι να ζήσουν, να αναπτύξουν και να μοιραστούν τη δυνατότητα που έχουμε όλοι να αγαπάμε.

Απο την παρουσίαση της έκδοσης: 

Στο "Γεννημένοι ν' Αγαπάμε" ο Μπουσκάλια μάς εξηγεί ότι το να αγαπάμε είναι μια επιλογή που αποτελεί εναλλακτική λύση στην απογοήτευση, τη μοναξιά και το φόβο. Μας ενθαρρύνει να σκεφτούμε, να νιώσουμε και να προχωρήσουμε σε πράξεις που θα κάνουν την αγάπη να ανθίσει. Η προσέγγισή του είναι ζωτικής σημασίας, είτε πρόκειται για ερωτική αγάπη είτε για αγάπη μεταξύ συγγενών, φίλων ή απλών γνωστών. Αυτό που μας προτείνει είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος αγάπης - είναι ένας τρόπος ζωής. Το βιβλίο αυτό δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να προβληματιστεί πάνω σε μια σειρά από αυτοτελείς και σημαντικές σκέψεις γύρω από την αγάπη. Ως τέτοιο, μπορεί να διαβαστεί από την αρχή ως το τέλος ή η κάθε σκέψη να μελετηθεί ξεχωριστά.   

borntolove-front.jpg