Κίμωλος: Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες και πάλι στη θέση τους...

Μπήκαν στη ζωή μας πριν από έναν χρόνο και κέρδισαν όχι μόνο το ..στοίχημα αλλά ανάγκασαν κι άλλα νησιά να ακολουθήσουν (έστω και διαφορετικό τρόπο) την προσπάθεια αυτή... Αναφερόμαστε στην Κίμωλο στις Δυτικές Κυκλάδες και την προσπάθεια που έγινε από τους "Κιμωλιστές" ώστε να δώσουν στους επισκέπτες κάτι το διαφορετικό.. 

Ο λόγος για τις βάρκες βιβλιοθήκες που αποτελούν κόμμάτι της ανοιχτής βιβλιοθήκης του νησιού... Ετοιμες να προσφέρουν μοναδικά αναγνωστικά ταξίδια είναι και φέτος οι ανοιχτές βιβλιοθήκες σε σχήμα βάρκας στο λιμάνι του νησιού, την Ψάθη και στις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα.

Η μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει από την πλευρά των επισκεπτών του νησιού μας για την ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη Κιμώλου δίνει κουράγιο και δύναμη στους Κιμωλίστες να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με ανανεωτική διάθεση.

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της συντήρησης των βαρκών βιβλιοθηκών ,σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη, δωρητή των βαρκών – βιβλιοθηκών, προσκλήθηκε εκ νέου στο νησί μας η ζωγράφος της Αμμουλιάνης κ. Ελένη Τεκνοπούλου για τον ανασχεδιασμό τους.

Τα τέσσερα σχέδια στις βάρκες; Η γοργόνα, η σύνθεση με τα κοχύλια, τα χταποδάκια και τέλος βυθός με κοράλια... Και κάθε μία όπως αναφέραμε γεμάτη από βιβλία περιμένει τους αναγνώστες...

Η  δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, πρεσβευτής  του οποίου στην Κίμωλο είναι η Εθελοντική Ομάδα του νησιού.

Οι βιβλιοθήκες – βάρκες που γέμισαν και πάλι με βιβλία τα ράφια τους, φέρουν τέσσερα διαφορετικά σχέδια, που αποτελούν μηνύματα για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News