Λέσχη Ανάγνωσης: Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»

Έτος 2017 και είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη. Κι όπως είναι λογικό, οι δράσεις σε όλη την Ελλάδα και την «γηραιά ήπειρο» καλά κρατούν.. Μάλιστα, στη Νάξο έχουμε αρκετές κινήσεις από την αρχή του Έτους. Η αρχή έγινε με αφορμή την επίσκεψη της κα Αθηνά Βουγιούκα - συγγραφέας, μεταφράστρια, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη – που μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Τοπικό Ιστορικό Αρχείο Νάξου με ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης στο θεατρικό μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» όπου όμως δεν υπήρξε συζήτηση πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο αλλά ουσιαστικά η κα Βουγιούκα αποκάλυψε μικρά και μεγάλα μυστικά από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Εκεί αποφασίστηκε όπως η Λέσχη Ανάγνωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα να έχει επαφή και να συζητάει πάνω σε βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη. Και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου με θέμα συζήτησης ένα από τα πιο δύσκολα βιβλία του Ελληνα συγγραφέα, «ο Χριστός ξανασταυρώνεται» που μάλιστα όπως είναι γνωστό έγινε και τηλεοπτική σειρά με ιδιαίτερα υψηλή για την εποχή ακροαματικότητα. Και αύριο Σάββατο 27 Μαΐου έχουμε τη συνέχεια της ανάγνωσης του εν λόγω βιβλίου.… Και το ραντεβού έχει οριστεί στις 19:30, στο Θεατρικό Μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης", στη Γρόττα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη Ανάγνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται στη Νάξο για τον Νίκο Καζαντζάκη από την Επιτροπή της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.