Μαγειρεύοντας στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Ενα όνειρο ζωής για τον Χρήστο Νέζο γίνεται πραγματικότητα... Βλέπετε, καλή η τηλεόραση, καλή και η δημοσιογραφία, αλλά όλοι μέσα μας κρύβουμε κάτι... Είτε έναν μάγειρα, είτε έναν συγγραφέα, είτε κάτι άλλο. Ο Χρήστος Νάξος με την αρωγή της ΕΑΣ Νάξου (σ.σ. το αναφέρει άλλωστε και στην συνέντευξη που έχει δώσει στην Markella Sharaiha και το travelgirl.gr) και μετά από δύο χρόνια, έρευνας έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει το βιβλίο "Μαγειρεύοντας στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες". Βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ωκεανός" και είναι αισίως 320 σελίδες... 

Και οπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος "όταν είπα την ιδέα μου στον Δημήτρη Καπούνη, τον πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου ενθουσιάστηκε και με στήριξε από τη πρώτη στιγμη. Δεν είμαι σεφ, απλά μαγειρεύω στο σπίτι, όπως όλοι σχεδόν όταν έχουμε χρόνο. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε αρκετές συνταγές που έχουν βάση τα τοπικά προϊοντα της Νάξου  και των Μικρών Κυκλάδων, η ποιότητα των οποίων είναι ξεχωριστή. οι αγαπημένες μου συνταγές; Πολλές. Αν και ξεχωρίζω δύο: τους κουραμπιέδες που όπως ξέρω από την οικογένειά μου δεν είναι μόνο μίας συγκεκριμένης περιόδου αλλά σε όλες σχεδόν τις γιορτές του έτους και το κριθαράκι με μοσχαρίσιο κρέας. Συνταγή  που έρχεται από τα Κουφονήσια και έχει πολλά λαχανικά. Από εκεί και πέρα, έχουμε συνταγές που μου έδωσαν γνωστοί φίλοι, όπως η Ντίνα Νικολάου που λατρεύει τη Νάξο ή ο Μάριος Γλύκας αλλά και τόσοι άλλοι... Και βέβαια όταν μιλάμε για προϊοντα της Νάξου δεν μπορούμε παρά να μην αναφερθούμε στο Ζαμπόνι της Απειράνθου, ανώτερο και από το προσούτο, τις προβάτσες που δεν ήξερα τι είναι ή τα σεφουκλωτά... Τα γνωστά σεσκουλα..."

Εμείς παραθέτουμε την αναφορά του οπισθόφυλλου; "  Στον πηγαιμό για τη Νάξο...Ελάτε μαζί μου για ένα ονειρεμένο ταξίδι σε  μεθυστικά αρώματα, εκρηκτικά χρώματα, μαγικές μυρωδιές, και παραδοσιακές πανάρχαιες γεύσεις της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Ελάτε σε έναν καταγάλανο παραδεισένιο τόπο, ευλογημένο με  κάλλος και αρχαία σοφία. Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει! Ένα ταξίδι στον χώρο, στον χρόνο και στις χαρές του ουρανίσκου! Καλοτάξιδες θάλασσες και ούριοι άνεμοι λοιπόν!"

Και καλή σας όρεξη... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News