Μικρές Κυκλάδες - Δονούσα: Σε λειτουργία ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη

Βιβλιοθήκη

"... Οι προσωπικοί και οι επαγγελματικοί φίλοι του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή δεν τον ξεχνούν αν και πέρασαν τρία χρόνια από το θάνατό του...Από φέτος στη Δονούσα θα μένει αναμμένο ένα κερί στη μνήμη του. Είναι η δωρεά τόμων από την προσωπική του βιβλιοθήκη που επιτρέπει στο νησί να λειτουργήσει τμήμα δανειστικής βιβλιοθήκης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Θα άρεσε και στον ίδιο η ιδέα...".

Αυτό είχαμε διαβάσει τον περασμένο Απρίλιο στην σελίδα e-tetradio.gr σχετικά με τη πρόθεση της οικογένειας Λυριτζή να δωρίσει μεγάλο αριθμό βιβλίο στην υπό ίδρυση βιβλιοθήκη στην "μάγισσα" Δονούσα. 

donousa1.jpgΚαι χθες, είχαμε την ... επίσημη πρώτη.  Τι εννοούμε; Με βάση την ενημέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δονούσας "Ποσειδών"  χθες, Τρίτη 12 Ιουλίου έγινε με κάθε επισημότητα τα εγκαίνεια της ανοιχτής δανειστικής βιβλιοθήκης. Με μουσική και κέρασμα... 

Και η ανάρττηση (με φωτογραφίες από το χώρο) αναφέρει:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας της ανοιχτής δανειστικής βιβλιοθήκης Δονούσας υπό την φροντίδα του Πολιτιστικού- Περιβαλλοντικού μας Συλλόγου!

Η βιβλιοθήκη στήθηκε ύστερα από δωρεά βιβλίων της οικογένειας του εκλιπόντος δημοσιογραφου Βασίλη Λυριτζή, τους οποίους και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινές από τις 09.00πμ μέχρι τις 15.00μμ, είναι δανειστική (που σημαίνει ότι τα βιβλία επιστρέφονται) και ενθαρρύνουμε όλους τους φίλους του νησιού να αφήσουν βιβλία για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της!" 

Υ.γ. Υπάρχει μάλιστα και η σχετική πρόσκληση προς τους κατοίκους και κυρίως τους επισκέπτες. Να αφήσουν στην βιβλιοθήκη ένα βιβλίο που διάβασαν το καλοκαίρι και να γράψουν τις εντυπώσεις τους από το νησί... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News