Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒιβλίοΜύκονος: Η "φτερωτή ποδηλατούλα" φτάνει στο "νησί των ανέμων"

Μύκονος: Η “φτερωτή ποδηλατούλα” φτάνει στο “νησί των ανέμων”

|

Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18.00 η συγγραφέας Λία Λάππα θα παρουσίασει τη ” Φτερωτή ποδηλατούλα”, το πρώτο βιβλιοπαραμύθι κατά του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο

“Το πρώτο βιβλιοπαραμύθι κατά του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο “Η Φτερωτή ποδηλατούλα” παρουσιάζει στη Μύκονο η συγγραφέας κα Λία Λάππα. Στην παρουσίαση, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο για τον εθισμό στην τεχνολογία, ενώ τα παιδιά θα φανταστούν τους ήρωες του παραμυθιού πριν τους δουν και θα τους ζωγραφίσουν.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18.00 – Είσοδος ελεύθερη”.

Με δυο λέξεις…
Ζείτε με το ίντερνετ και όχι με το παιδί σας!

Ο παιδικός εθισμός στο διαδίκτυο δεν είναι τίποτα άλλο από την άμεση εξάρτηση σωματική και ψυχική του παιδιού με το ίντερνετ και τις συσκευές του.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι γονείς ή ένας από τους δυο είναι εθισμένος σε αυτή τη συνήθεια. 

Το πρόβλημα αρχίζει να μεγαλώνει όταν οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται τον δικό τους εθισμό. Ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει εξισωθεί με το κάπνισμα, το αλκοόλ και διάφορες άλλες ήπιες μορφές εθισμού ο οποίος μερικές φορές ξεπερνά και αυτό το επίπεδο.

Η ανάγκη μας για ίντερνετ όταν δεν πρόκειται για δουλειά δείχνει κενό στην επικοινωνία, στην ανάγκη για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και στην έλλειψη ενδιαφέροντος για ζωή ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις καραδοκεί η κατάθλιψη.

Αυτά, όσον αφορά τους γονείς και την ευκολία που αγοράζουν τάμπλετ για τα παιδιά τους για να κάθονται ήσυχα με το ίντερνετ.  Ευτυχώς ή δυστυχώς τα παιδιά υπακούουν στους γενικούς κανόνες του σπιτιού άρα όταν οι γονείς βάζουν ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδιά τους, το ίντερνετ είναι σαν να μη θέλουν να ζήσουν με τα παιδιά τους.

Τι εννοούμε: Η καθημερινότητα μιας οικογένειας μπορεί να είναι πεζή, χαρούμενη ή πολύ θλιβερή μπορεί όμως να είναι και πολύ μοναχική. 

θα σταθούμε στο τελευταίο εξηγώντας το εξής: το παιδί “χαλάει” 8 με 9 ώρες στο σχολείο, μετά στο σπίτι θα συναντήσει την τηλεόραση που σίγουρα 1 με 2ώρες θα την παρακολουθήσει και αν υπάρχει και τάμπλετ η 1ώρα έφυγε νεράκι, υπάρχει και η εναλλακτική της παιδικής χαράς που πάλι δεν θα παίξει με τους γονείς γιατί οι ίδιοι μπορεί να είναι “καρφωμένοι” πάνω σε ένα κινητό. 

Όταν οι γονείς και κυρίως η μαμά έχει ένα κινητό στο χέρι και συνεχώς βλέπει social media συνηθίζει σωματικά να είναι αδρανής ενώ πνευματικά αυτό που παθαίνει είναι μια αγχώδης διαταραχή γιατί ο λαμπερός κόσμος του ίντερνετ που όλοι είναι χαρούμενοι και πλούσιοι δεν είναι δικός της ενώ πολλές είναι εκείνες οι φορείς που τα ψήγματα δημιουργικότητας χάνονται μπροστά στα «επιτεύγματα» των instagrammers με τους χιλιάδες αγορασμένους ή μη followers.

Από την άλλη ο μπαμπάς που τις περισσότερες φορές έρχεται το βράδυ κουρασμένος εξαιτίας της δουλειάς μένει αμέτοχος σε σχέση με την καθημερινότητα του παιδιού ενώ τα σαββατοκύριακα αν έχει δουλειά στον υπολογιστή, για να βρει την ησυχία δίνει πολύ εύκολα το τάμπλετ στο παιδί.

Ως γονείς πρέπει να επιλέξουμε να ζήσουμε με το παιδί μας και να περιορίσουμε το ίντερνετ. Το παράθυρο στον κόσμο είναι ωραίο όταν ζούμε σε αυτόν”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες