Νάξος - Απείρανθος: Φλεβάρης με στιγμές από Γαλήνη Μπαρδάνη

" Δείγμα πολιτιστικής άνθησης η Απείρανθος. Το αποδεικνύει με ποικίλους τρόπους, με καταξιωμένους αλλά και με νέους καλλιτέχνες και εικαστικούς. Εφέτος για το ημερολόγιο 2020 επιλέξαμε να συνοδεύουν τους μήνες έργα καλλιτεχνών από την Απείρανθο ή με καταγωγή από το όμορφο χωριό μας. Ξεκινάμε τη νέα δεκαετία με τέχνη κάθε μορφής, με νεανικό παλμό και πίστη ότι το απεραθίτικο DNA θα μας οδηγεί και θα μας φωτίζει. Παραφράζοντας τον Πιραντέλο "Την Απείρανθο τη φέρω μέσα μου. Αυτής το πνεύμα φωτίζει τη σκέψη μου και παρηγορεί την ψυχή μου".

Αυτό είχε αναφέρει ο Σύλλογος Απειράθου όταν κλήθηκε να παρουσίασει το νέο ημερολόγιο για το 2020... Πολύ όμορφη και ξεχωριστή κίνηση... Ο Ιανουάριος μας έφερε έργο ζωγραφικής της 20χρονης Αντωνίας Πρωτονοταρίου και ο Φεβρουάριος φέρνει κάτι διαφορετικό. Μία φωτογραφία. Από τις Απόκριες. Και από το έθιμο των Κουδουνάτων, που έχει κυρίαρχο ρόλο στην Απείρανθο. Η εικαστικός Γαλήνη Μπαρδάνη έχει "τραβήξει" την φωτογραφία, τη στιγμή της περισυλλογής του νεαρού που ξεκινήσει ο χορός.. 

Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα του Συλλόγου στα social Media " Σας ευχόμαστε ο Φλεβάρης να σας φέρει ευχάριστα συναπαντήματα, χαρές και ξεγνοιασιά!
Και τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσει ο μήνας με την κοπή της αγιοβασιλόπιτας, την βράβευση των νέων φοιτητών και την παρουσίαση του φετινού ημερολογίου μας.
Το Φλεβάρη συνοδεύει η φωτογραφία της Γαλήνης Μπαρδάνη.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Κοντοζυγώνει Κυριακή. Όχι μια τυχαία η μια σαν όλες τις άλλες, η «καλή» μας Κυριακή, η Τυρνή. Η Κυριακή που περιμένεις από πέρσι την Καθαρά Δευτέρα να ξανάρθει. Η Κυριακή που θ’ αερίσεις τ’ αμπαδέλι, που θα βγάλεις απ’ το μπαούλο την περιουσία σου και θα την δέσεις στη μέση σου σφιχτά, σφιχτά και θα κατέβεις στην πλάτσα, περήφανος για την καταγωγή σου. Η Κυριακή που θες να ζήσεις όσο καμία άλλη. Η Κυριακή που κι αυτοί που λείπουν θα ‘ναι ‘κει, μαζί σου. Η δικιά σου Κυριακή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γαλήνη Μπαρδάνη. Γεννημένη τον Δεκέμβρη του 1977 στην Αθήνα γράφει η ταυτότητα. Ξαναγεννημένη στ' Απεράθου τον Σεπτέμβρη του 2013, λέει η ψυχή μου. Επιστρέφοντας στον τόπο μου άρχισα να τον αγαπώ κι εκείνος μου έδειξε τα πιο κρυφά του μυστικά. Με μύησε στον κόσμο της εικόνας και φωτογραφικά πια, μου έδωσε μικρά θαύματα.