Νάξος - "Ναξιακά Γράμματα": Υλη με προδημοσίευση του βιβλίου Ιωάννη Προμπονά

Ναξιακά Γράμματα

Τα "ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" είναι εδώ. Το νέο τεύχος (τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος 2021) έχει ως σημείο αναφοράς την προδημοσίευση του νέου βιβλίου του καθηγητή Ιωάννη Προμπονά με τίτλο "Ο Ομηρος και ο Ναξιακός Βίος και Λόγος"... Και βέβαια πλούσια ύλη ... 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από την συντακτική επιτροπή 

Μόλις κυκλοφόρησε  το τεύχος 39 (Απριλίου - Μαΐου - Ιουνίου 2021) του τριμηνιαίου περιοδικού ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, με αξιόλογη, όπως πάντα,επιστημονική και λογοτεχνική ύλη.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε το τρίτο μέρος της δημοσίευσης τμημάτων από το υπό έκδοσιν βιβλίο του ομότ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Προμπονά, που έχει γενικό τίτλο Ο Όμηρος και ο ναξιακός βίος και λόγος.

Επίσης, το τεύχος περιλαμβάνει άρθρατων Δ. Σιδερή για τον κορωνοϊό και τη σχέση του με την…Κόρωνο, Τασίας Δεουδέ για τους «τελευταίους θησαυροφύλακες», τους σπόρους των μπουρνελάτων φασολιών, Βασίλη Φραγκουλόπουλου, που συνεχίζει τη μελέτη του για τα Αριστεία Ναξίων αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, Νίκου Δέτση για τα Αρχαία Ιερά της Νάξου και τις λατρευτικές πρακτικές σ’ αυτά, Ευάγγελου Μανωλά για το Αιγαίο του Robert McCabe. Ο ίδιος σχολιάζει, όπως σε κάθε τεύχος, μια παλιά φωτογραφία, εδώ ενός περιπλανώμενου επαγγελματία στην παραλία της Χώρας Νάξου.

Στην ενότητα Λόγος και Τέχνη φιλοξενούνται κείμενα και ποιήματα των Δ. Νανούρη, Ιωάννη Βερώνη, Μιχαήλ Δέτση, Λιλής Βασιλάκη, Γ. Προμπονά (Κότε) και Στέφανου Ψαρρά.

Το Ναξ-Αρχείον δημοσιεύει ένα ανέκδοτο έγγραφο για τους Κρήτες πρόσφυγες στη Νάξο κατά την Ελληνική Επανάσταση, ενώ η στήλη Ναξιακά Θέματα και Νάξιοι συγγραφείς επισκοπεί τη σχετική βιβλιογραφική και αρθρογραφική παραγωγή.

Τέλος, ο Ιωάννης Προμπονάς επισημαίνει παροράματα στον άρτι εκδοθέντα από τον Ιωάννη Χατζάκη (Ακαδημία Αθηνών) "Κώδικα 85" του νοταρίου Νάξου Ιωάννη Μηνιάτη (1668-1676).

nax.png

nax1.png

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το νέο ή παλαιότερα τεύχη του περιοδικού ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ από τον eκδότη του Ιωάννη Σ. Βερώνη (φορητό τηλέφωνο: 6944290450) και από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής ή αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@veronis.net, όπου μπορούν να δηλώσουν και τη συνδρομητική εγγραφή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News