Νάξος: Τα "Ναξιακά Γράμματα" με Ομηρο, Μουσικές Συναντήσεις αλλά και Παναγιά Αργοκοιλιώτισσα

Αρχές καλοκαιριού και στα χέρια μας το νέο τεύχος του περιοδιοκού "ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"... Εϊναι το 2ο (καθότι τριμηνιαία έκδοση) για το 2021, το πρώτο είχε εκδοθεί λίγο πριν την 25η Μαρτίου με αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση (σ.σ. επετειακού χαρακτήρα) και τώρα έρχεται (καλύπτει το διάστημα Ιαν - Μάρτ 2021) και μας χαρίζει επιστημονικές αναφορές αλλά και λογοτεχνική κάλυψη για θέματα που έχουν να κάνουν και με την καθημερινότητά μας αλλά και την παράδοση, κάτι που φαίνεται με το καλημέρα από το εξώφυλλο...  

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο αναφοράς;

Μόλις κυκλοφόρησε  το τεύχος38 (Ιαν.-Μαρτ. 2021) του τριμηνιαίου περιοδικούΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, μεσημαντική και πρωτότυπη επιστημονική και λογοτεχνική ύλη.

Στο νέο τεύχοςσυνεχίζεται η προδημοσίευση σημαντικών τμημάτων από το υπό έκδοσιν βιβλίο του ομότ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι. Κ. Προμπονά, με γενικό τίτλο «Ο Όμηρος και ο ναξιακός βίος και λόγος». Επίσης, το τεύχος περιέχει κείμενα των Χριστίνας Βάρδα, Αντώνη Τζιώτη και Βασίλη Φραγκουλόπουλου για την Επανάσταση του 1821 και τον ναξιακό απόηχό της. Σχετικό είναι και το θέμα του Ναξιακού Αρχείου.

Το πρώτο μέρος του περιοδικού συμπληρώνουν άρθρα των Τάσου Αναστασίου για τις μουσικές συναντήσεις Αιγαίου, Ευάγγελου Ι. Μανωλά για τον γεροπλάτανο της Ποτηρούς και Ιωάννη Στ.Βερώνη για την ανέγερση της παλαιάς εκκλησίας της Αργοκοιλιώτισσας και των κελλιών της, ενώ στη στήλη Ναξιακά Θέματα και Νάξιοι συγγραφείς επισκοπείται η σχετική βιβλιογραφική και αρθρογραφική παραγωγή των μηνών που καλύπτει η έκδοση.

Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού γράφουν σε πεζό λογοτεχνικό και λαογραφικό λόγο οι Τασία Δεουδέ και Ειρήνη Κύλη - Μανιού και σε ποιητικό οι Κατερίνα Αγαπητού - Πρωτονοταρίου, Μιχαήλ Δ. Δέτσης (του Δασκάλου), Ειρήνη Μαστοροπούλου - Ναυπλιώτη, Μαρία Ν. Σαχά - Γιαννοπούλου και Στέφανος Εμμ. Ψαρράς.

Τρόπος επικοινωνίας: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το νέο ή παλαιότερα τεύχη από τον Εκδότη του περιοδικού Ιωάννη Σ. Βερώνη (φορητό τηλέφωνο: 6944290450)  ή από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής ή αποστέλλοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@veronis.net, όπου μπορούν να δηλώσουν και την εγγραφή τους ως συνδρομητές. Η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ.

Συνημμένα:

- το εξώφυλλο και το εσώφυλλο των Ναξιακών Γραμμάτων.

- ο πίνακας των περιεχομένων.

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News