Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Ταξιδευτές σε δύο ευθείες

Τι είναι οι « Ταξιδευτές σε δυο ευθείες» που έρχονται απόψε στο Θεατρικό Μουσείο "Ιακωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο; Τους βρίσκεις μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Μεσημβρινού, μεταξύ του βόρειου και του νότιου Πόλου, μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού ημισφαιρίου της Καρδιάς, που χτυπά «…σε δυο ευθείες», όπως το εκκρεμές…

Τι είναι δυο ευθείες; Είμαστε όλοι εμείς που επιχειρούμε να σχοινοβατήσουμε στο σήμερα και στο χθες με το δεδομένο του επέκεινα…. Τι άλλο είμαστε; Είμαστε φθαρτοί που επιχειρούμε να γίνουμε «Ταξιδευτές σε δυο ευθείες», ημερεύοντας το αγαλήνευτο μέσα μας…

Για να μην ισχνο βατούμε –ιχνοβατούμε όμως, ελάτε να δράξουμε τον μήτο των ποιημάτων της Άννας Σωτρίνη… και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.. " 

Η Άννα Σωτρίνη είναι ένας μάχιμος άνθρωπος των γραμμάτων με βιβλία για παιδιά και πεζά και ποιητικές δημοσιεύσεις. Έτσι η πρώτη της προσωπική ποιητική συλλογή, «Ταξιδευτές σε δύο ευθείες» (Κέδρος) δεν ξαφνιάζει ούτε με το αποκρυσταλλωμένο  ύφος ούτε με το στοχαστικό της εύρος. (Βιβλιοnet- Δήμος Χλωπτσιούδης)

Για τη συλλογή «Ταξιδευτές σε δύο ευθείες», θα μιλήσουν η Πάγια Βεάκη Διευθύντρια της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Βεάκη» και η Μάγδα Κουμπαρέλου, Ιστορικός Τέχνης.

Με αφορμή δύο ποιήματα  από τη συλλογή, θα προβληθούν αντιστοίχως  και δύο  video art, του Αλέξη Βαλσάμη και του Ευάγγελου Κάλλοου, σε απαγγελία Χρήστου Κάλλοου.

Ποιήματα θα διαβαστούν από την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, σκηνοθέτη και την Άννα Σωτρίνη.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, ώρα 21.00

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619

Email: [email protected]