Νάξος - Βιβλιοθήκη "Ανωμερίτη": Η επίσκεψη στη Νάξο της Αλκης Ζέη και το "αντίο" από τον Γιώργο Ανωμερίτη

Νοέμβριος του 2008 και το Φιλώτι της Νάξου ανοίγει την αγκαλιά του για να υποδεχτεί την Ακαδημαϊκό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αλκη Ζέη... Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης μετά το πέρας της εκδήλωσης "  Τις θετικές της κρίσεις και εντυπώσεις για την πολύωρη συνάντησή της με τα παιδιά, τους δασκάλους και καθηγητές του νησιού, εξέφρασε η συγγραφέας του βιβλίου "Ο Ψεύτης Παππούς" κα Άλκη Ζέη, μετά την εκδήλωση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της "Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη" του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου (ΣΦΝ) στο Φιλώτι.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΦΝ, τα παιδιά - αναγνώστες του βιβλίου, υπό το συντονισμό της φιλολόγου κας Μαρίας Γρατσία έκαναν δεκάδες ερωτήσεων στη συγγραφέα κα Άλκη Ζέη, η οποία απάντησε εύστοχα και με αφοπλιστικό χιούμορ στις παρατηρήσεις των παιδιών.

foto1.jpg

Μετά το πέρας της συζήτησης με τα παιδιά και αφού προηγουμένως ο κος Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε το χειμερινό πρόγραμμα 2008 - 2009 της Βιβλιοθήκης (η παρουσίαση συνημμένα), οι παριστάμενοι ως ακροατές δάσκαλοι και καθηγητές της Νάξου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μεγάλη μας συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί της θέματα παιδικής λογοτεχνίας. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή "Διπλώματος Συμμετοχής" σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου και την υπογραφή από την κα Άλκη Ζέη δεκάδων βιβλίων και αναμνηστικών καρτών στους μικρούς της φίλους.  Η κα Άλκη Ζέη συνεχάρει τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου για τις δραστηριότητές του και τόνισε "μακάρι όλοι οι πολιτικοί και οι υπουργοί να κάνανε αυτό που έκανε ο συμπατριώτης σας κος Ανωμερίτης, το επίπεδο πολιτισμού στη χώρα μας θα ήταν πολύ διαφορετικό". 

και το αναφέρουμε αυτό γιατί πριν από δύο ημέρες, από την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της "Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη" εκδόθηκε δελτιο σχετικά με τον θάνατο της Αλκη Ζέη.. Θύμισε σε όλους τι έγινε τον Νοέμβριο του 2008 όταν επισκέφθηκε τη Νάξο και ο Γιώργος Ανωμερίτης, εκ μέρους των μελών και συντελεστών της Λέσχης ανέφερε "  έφυγε μία σπουδαία λογοτέχνης, μία πρωτοπόρος συγγραφέας παιδικού και όχι μόνο βιβλίου, ένας άνθρωπος με αγώνες και αξίες, μία μοναδική προσωπικότητα του πολιτισμού”.