"Ο Νίκος λείπει..." Θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ταξιδιωτικός οδηγός

Ενα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και εμπειρίες που έχουν οι δημοσιογράφοι είναι η δυνατότητά τους να ταξιδέψουν σε πέντε ηπείρους και επτά θάλασσες όπως λέει και το ...τραγούδι. Και το πιο παράξενο; Να βρεθούν σε πόλεις ή περιοχές που υπό κανονικές συνθήκες ένας απλός ταξιδιώτης δύσκολα θα τις επιλέξει ως προορισμό διακοπών ή επίσκεψης. Και όπως είναι λογικό αποκτούν σοφία και εμπειρία μέσα από τα ταξίδια αυτά. Κι όταν βρίσκονται σε παρέες τα κρύα βράδια του χειμώνα εξιστορούν καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Είναι όμως; Ενας από τους δημοσιογράφους και δη αθλητικούς που ξεχωρίζει για την πένα του και τις καταπληκτικές ιστορίες του είναι ο Νίκος Παπαδογιάννης... Οι περισσότεροι τον γνώρισαν μέσα από την τηλεόραση. Μπασκετικός μεν αλλά λάτρης του ποδοσφαίρου (Τότεναμ νομίζω) δε και με σφαιρική εικόνα για ουκ ολίγα δρώμενα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οπότε, η είδηση ότι εκδίδει βιβλίο δεν ξαφνιάζει κανέναν... Πόσο μάλλον τους ανθρώπους που ταξίδεψαν στο πλευρό του.... 

Και σήμερα, όταν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο δεχτήκαμε την σχετική πρόσκληση, απλά αφήνουμε τη ροή του κειμένου να κυλίσει χωρίς ... σχόλιο ή αλλοίωση... Απολαύστε τον Παπαδογιάννη στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει το πρώτο του ... παιδί και κάντε μία βόλτα έως το κοντινότερο βιβλιοπωλείο. Αξίζει το κόπο. Από προσωπική εμπείρια μπορώ να σας πω ότι τα ταξίδια του είναι εξαιρετικά. Κυρίως με τον τρόπο που τα αφηγείτε. Και θα το αποκτήσω άμεσα γιατί θέλω και πάλι να ταξιδέψω μαζί του. Οπως στα μέσα της δεκαετίας του 90.... 

"Eυτυχείτε. Μετά από 9 μήνες χάρτινου τοκετού, το πρώτο προσωπικό μου βιβλίο είναι έτοιμο να βγει εκεί έξω και να κατακτήσει τον κόσμο (που λέει ο λόγος). Ακούει στον τίτλο "Ο Νίκος Λείπει" και ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κey Books, που είχαν την καλοσύνη να ρίξουν το λίπασμα με γενναιοδωρία. 

Πρόκειται για μία συλλογή από 70-75 ταξιδιωτικές ιστορίες από τα ταξίδια μου στις 5 ηπείρους και στις 7 θάλασσες, πότε με αθλητική χροιά και πότε όχι. Πάντοτε αληθινές, ενίοτε χιουμοριστικές, άλλοτε μελαγχολικές και συχνά απίστευτες. Eλπίζω, χορταστικές.

Μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο όποιος θέλει είτε online ήδη (https://www.keybooks.gr/o-nikos-leipei-papadogiannis) είτε στα ράφια των βιβλιοπωλείων μέσα στις επόμενες ημέρες (από 22/6). 

Περιττό να σας πω, ότι είμαι κατενθουσιασμένος για τη γέννηση του χαρτινου παιδιού μου και ελπίζω να ευχαριστηθεί το βιβλίο όποιος από κάποια διαστροφή το πάρει και το διαβάσει. 

Προγραμματίζεται και μία (ή περισσότερες) παρουσίαση το φθινόπωρο, μόλις επιστρέψουν φίλοι και γνωστοί από τα μπάνια του λαού.

Επισυνάπτω και το εξώφυλλο του βιβλίου, για να μη ξαφνιαστείτε όταν το δείτε να σας κλείνει το μάτι από κάποιο ράφι ή να σας χαμογελάει πασαλειμμένο με αντιηλιακό στα χέρια κάποιου λουόμενου! 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις ευχές που ξέρω ότι θα συνοδεύσουν το εγχείρημα. Θα σας δω εκεί έξω. Εύχομαι καλό καλοκαίρι και ...καλή ανάγνωση!"