Πάρος: Μετατροπή σε δανειστική βιβλιοθήκη στάσης ΚΤΕΛ (Αλυκή)

Δεν είναι λίγες οι αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια σε σημεία που έως τώρα τα είχαμε συνηθίσει με μία διαφορετική οπτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Αγγλία οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι. Που έχουν μετατραπεί από καφέ έως και βιβλιοπωλεία… Ναι. Με την έννοια βέβαια της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Και η εικόνα αυτή μας ήρθε όταν μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της συγγραφέας Ευτυχίας Γιαννάκη εντοπίσαμε μία εικόνα που μας έκανε να χαμογελάσουμε… Μία στάση του ΚΤΕΛ έχει μετατραπεί εδώ και μερικά χρόνια σε δανειστική βιβλιοθήκη. Και μάλιστα βρίσκεται δίπλα μας.. Στην Πάρο. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι η πιο εντυπωσιακή δανειστική βιβλιοθήκη είναι στην Κίμωλο όπου τα βιβλία διανέμονται με την βοήθεια τετράποδου (συμπαθητικού γαϊδάρου) αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία..

Αυτό που μετράει είναι η στάση του ΚΤΕΛ στη Πάρο. Περιοχή; Στο δρόμο της Παροικιάς προς την Αγκαιριά, στο ύψος της Αλυκής. Και οι Παριανοί που έχουν αρκετές βιβλιοθήκης στο νησί το πήγαν ένα βήμα παραπάνω. Και βέβαια δεν υπάρχει το άγχος να χάσεις το λεωφορείο. Περνάς την ώρα σου διαβάζοντας κι εάν το …χάσεις, τότε θα συνεχίσεις το διάβασμα. Και ενδεχομένως να υπάρχουν βιβλία και σε άλλες γλώσσες, πλην της Ελληνικής.

Στην σχετική  ανάρτηση πάντως δεν υπάρχει ενημέρωση όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας ή τον τρόπο προστασίας αυτών των βιβλίων αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει.

Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε. Πάντα θα  υπάρχει και κάποιος που θα έχει την πρόθεση να κάνει το κακό.

Εμείς, όμως κρατάμε το καλό. Και θα θέλαμε να δούμε ανάλογη κίνηση και στη Νάξο. Στάσεις υπάρχουν. Βιβλία υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι ποιος θα ξεκινήσει αυτή τη δράση…

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News