Πιο Pokemon Go? Έρχεται το κυνήγι …βιβλίων

Η παγκόσμια φρενίτιδα για το Pokemon Go έχει φτάσει στη κορύφωσή της αν και πλέον έχουμε και αρνητικές εξελίξεις. Όπως ατυχήματα εν ώρα οδήγησης που σπέρνουν τον θάνατο ενώ αρκετά ευτράπελα έχουν εμφανιστεί όλο αυτό το διάστημα… Τώρα όμως έρχεται το αντίπαλο δέος και δη από το Βέλγιο. Μία εκπαιδευτικός, διευθύντρια δημοτικού σχολείου δημιούργησε ένα διαδικτυακό «κυνήγι» βιβλίων, αντί για το «κυνήγι» των «τεράτων τσέπης» του παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας. Κι ενώ οι παίκτες του Pokemon Go χρησιμοποιούν το GPS μιας κινητής συσκευής και την κάμερά της για να εντοπίζουν τα εικονικά πλάσματα που βρίσκονται κρυμμένα στην πόλη, η εκδοχή της Αβελίν Γκρεγκουάρ παίζεται μέσω μιας ομάδας στο Facebook που ονομάζεται «Chasseurs de livres» (Κυνηγοί Βιβλίων).

Οι παίκτες αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος στο οποίο έχουν κρύψει κάποιο βιβλίο και οι συμπαίκτες τους ψάχνουν να το «ανακαλύψουν», ενώ μόλις κάποιος ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου που βρήκε, το «απελευθερώνει» ξανά στη φύση.

«Όπως τακτοποιούσα τη βιβλιοθήκη μου, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αρκετό χώρο για όλα μου τα βιβλία. Καθώς είχα παίξει Pokemon Go με τα παιδιά μου, μου ήρθε η ιδέα να “απελευθερώσω” τα βιβλία στη φύση», δήλωσε η κ. Γκρεγκουάρ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Αν και το κυνήγι του θησαυρού με βιβλία ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ήδη περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην ομάδα της κ. Γκρεγκουάρ στο Facebook.

Τα κρυμμένα βιβλία τοποθετούνται σε διάφορες πόλεις και στην ύπαιθρο του Βελγίου, συχνά τυλιγμένα με πλαστικό για να προφυλάσσονται από τη βροχή.

Ήδη, η κ. Γκρεγκουάρ σκέφτεται να εξελίξει περαιτέρω την ιδέα της, δημιουργώντας μια εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News