Θανάσιμα μυστικά με άρωμα τρομοκρατίας

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ

Συγγραφέας: Δημήτριος Μαμαλούκας

Θέμα:  Αστυνομικό 

Εκδότης:        Κέδρος

Επιμέλεια:       Μαρία Σπανάκη -  Σοφία Παντερή           

Σελίδες:           552     

ISBN:   9789600446913         

Οι ήρωες της «Χαμένης Βιβλιοθήκης του Δημήτριου Μόστρα» και της «απαγωγής του εκδότη» επιστρέφουν σε μια νέα υπόθεση με καταιγιστικές εξελίξεις, παλιά αυτοκίνητα, τρομοκρατικές ομάδες και αναπάντεχες ανατροπές! Και πρώτο λόγο έχει η εκδίκηση και το αίμα… Ο «Κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών» είναι μια καταβύθιση στα μολυβένια χρόνια της δεκαετίας του ’70 στην Ιταλία όταν η χώρα «έβραζε», οι πολιτικές συνομωσίες ήταν de rigueur, η τρομοκρατία έριχνε βαριά σκιά στην πολιτική ζωή της χώρας και η underground μουσική σκηνή ανθούσε… Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πολιτικές προεκτάσεις από έναν συγγραφέα που έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής.

Το πέμπτο κατά σειρά αστυνομικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Μαμαλούκα «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών ταξιαρχιών», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος, σημαίνει την «επιστροφή» του δημιουργού στα γνώριμα τοπία της ιταλικής χερσονήσου όπου διαδραματίζονταν και τα προηγούμενα βιβλία του «Η απαγωγή του εκδότη» και «Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα».

Δυο λόγια για το στόρι:

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Δημήτρη Μαμαλούκα είναι μια περιπετειώδης κατάδυση στα «μολυβένια» χρόνια της ταραγμένης δεκαετίας του ’70 στην Ιταλία με πρωταγωνιστές δύο ερασιτέχνες ντετέκτιβ: Στην Μπολόνια ένας νεαρός φοιτητής, ο Αλεσάντρο Φοντάνα, εξαφανίζεται από το σπίτι του. Όταν δεν καταφέρνει να το εντοπίσει, η μητέρα του ζητάει τη βοήθεια του Γκαμπριέλε Αμπιάτι, παλιού της γνωστού και ερασιτέχνη ντετέκτιβ. Ο Γκαμπριέλε με τη βοήθεια του φίλου του, Νικόλα Μιλάνο -αμφότεροι παλιοί μας γνώριμοι από το «Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα»-  αναζητούν χωρίς επιτυχία τα ίχνη του νεαρού.

Μέχρι που ένας γνωστός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας εκδίδει το τελευταίο του μυθιστόρημα. Το βιβλίο θα κινητοποιήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό αντιδράσεων αφού φέρνει στο φως θανάσιμα μυστικά μιας τρομοκρατικής ομάδας που έδρασε στο Μιλάνο τα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του ’70. Πώς σχετίζεται η δράση της ομάδας με την εξαφάνιση του Αλεσάντρο;

Πρόσκληση

Το βιβλίο «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών ταξιαρχιών» του Δημήτρη Μαμαλούκα θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 24 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ. στον Ιανό, Σταδίου 24, Αθήνα. Θα μιλήσουν γι’ αυτό οι: Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας, πρώην βουλευτής, και Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Είναι πτυχιούχος φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Lecce, Ιταλία. Το 1999 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Απόπειρα το μυθιστόρημά του "Όσο υπάρχει αλκοόλ υπάρχει ελπίδα". Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο "Όσο υπάρχει αλκοόλ...". Τα επόμενα βιβλία του είναι: "Ο μεγάλος θάνατος του Βοτανικού", Καστανιώτης, 2003, "Η απαγωγή του εκδότη", Καστανιώτης, 2005, "Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα", Καστανιώτης, 2007 -που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών Ε.KE.BI. 2007, "Η μοναξιά της ασφάλτου", Λιβάνης, 2008, και "Κοπέλα που σε λένε Φίνι", Λιβάνης, 2009. Συμμετείχε στις ανθολογίες διηγημάτων "Ελληνικά εγκλήματα", "Υπόγειες ιστορίες", "Το τελευταίο ταξίδι" - έντεκα νουάρ ιστορίες κ.ά. Ασχολείται με τη μετάφραση και γράφει κριτική λογοτεχνίας στην "Κυριακάτικη Αυγή" και στο περιοδικό "Διαβάζω".