Τρώω χωρίς να ζηλεύω τι τρώνε οι άλλοι

ΟΧΙ ΠΙΑ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΜΑΜΑ

Συγγραφέας: Θέμις Καρδιόλακα

Φωτογραφίες: Dimitris the Athens

Food styling : Ματίνα Σελεμέκου

Θέμα: Μαγειρικές  

Εκδότης: Μίνωας

Επιμέλεια:  Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου      

Σελίδες:  156        

ISBN: 9786180203844    

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Ξαφνικά, µαθαίνεις ότι το παιδί σου έχει κοιλιοκάκη. Και για µια στιγµή παγώνουν όλα και θέλεις να κλειστείς στο σπίτι σου και να τα βάψεις µαύρα γι’ αυτό που σου συνέβη (βασικά, συνέβη στο παιδί σου, αλλά επειδή είσαι γονιός, ό,τι συμβαίνει στο παιδί σου είναι σαν να έχει συµβεί σ’ εσένα).

Δεν είναι ανάγκη. Καθόλου. Και να γιατί: Κάποια στιγµή νόµιζα κι εγώ ότι το παιδί µου έχει κοιλιοκάκη. Και ήµουν ένα βήµα πριν τα βάψω µαύρα. Μέχρι που µια µέρα ξύπνησα µε εντελώς διαφορετική διάθεση, µπήκα στην κουζίνα και για πέντε συνεχόµενες ηµέρες δεν σταμάτησα να µμαγειρεύω φαγητά χωρίς γλουτένη. Και αυτό που ανακάλυψα ήταν ότι τα περισσότερα υγιεινά τρόφιµα από τη φύση τους δεν περιέχουν γλουτένη (λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, ξηροί καρποί, σπόροι)! Και µε αυτά τα προϊόντα, σε συνδυασµό µε πολλά άλλα που κυκλοφορούν στο εµπόριο, µπορείς να φτιάξεις ό,τι λαχταράει η ψυχή σου! Αυτό το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου µπορεί να µην έχει γραφτεί από έναν άνθρωπο δυσανεκτικό στη γλουτένη, έχει γραφτεί όµως από έναν άνθρωπο που αγαπάει πάρα πολύ τα παιδιά και (σε υπερβολικό βαθµό θα έλεγα) το φαγητό. Με τόση αγάπη, µόνο πολύ γευστικές συνταγές µπορούν να γραφτούν!

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Θέμις Καρδιόλακα με καταγωγής από τη Νάξο, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία στο New York University στις ΗΠΑ και ΜΒΑ στο ALBA Graduate Business School στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και, ως μητέρα, έχει μελετήσει και ασχοληθεί πολύ -ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες στην κουζίνα- με τη σωστή διατροφή των παιδιών της, θεμέλιο λίθο της ανάπτυξής τους. Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί "μυστικά" και πληροφορίες που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να βοηθήσει και άλλες μαμάδες, με τρόπο εύκολο και ανώδυνο, ώστε να προάγουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

Η ίδια είναι συγγραφέας του «Μαμά δεν τρώω «πράσινα», από τις εκδόσεις Μίνωας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://mamouli.blogspot.gr/