Το βιβλίο των Μπάλτιμορ: ένα ταξίδι στο κόσμο του συναισθήματος

Ομολογώ ότι αυτό το βιβλίο μου είχε προκαλέσει μεγάλες προσδοκίες , λόγω του προηγούμενου βιβλίου του Ζόελ Ντίκερ με τίτλο '' Η αλήθεια για την υπόθεση Χάρυ Κέμπερτ '', το οποίο δεν ήθελα να αφήσω απ΄ τα χέρια μου! Δεν θεωρώ ότι είναι χάσιμο χρόνου, απλώς είναι εντελώς διαφορετικό το αντικείμενο  και η υπόθεση του βιβλίου. Δεν θα πω ψέματα! Περίμενα άλλη μια αστυνομική ιστορία με δράση. Ωστόσο ''το βιβλίο των Μπάλτιμορ'' είναι η ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα Μάρκους Γκολντμαν.

Γίνονται ωραίες αναφορές στις σκέψεις του συγγραφέα και έχεις σαν αναγνώστης άμεση εμπλοκή στην ιστορία , καθώς το βιβλίο είναι γραμμένο στο α΄ ενικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο του μέρος , ενώ δεν παραλείπονται οι ψυχογραφικές αναλύσεις των χαρακτήρων . Υπήρξαν στιγμές που φορτίστηκα συναισθηματικά και αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ θετικό , καθώς ένιωθα ,όπως ο ίδιος ο Μάρκους! Ήταν ένα ωραίο βιβλίο , το οποίο τελικά περνά ένα όμορφο μήνυμα για την ζωή . 

Τίποτα δεν είναι μόνιμο, πρέπει όλοι μας να κοιτάζουμε μπροστά και να αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και ότι συνέβη τότε! Όλη η ζωή είναι μπροστά μας , αρκεί να το θέλουμε! Καλό σας απόγευμα!!!

 
Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
Ως τη μέρα της τραγωδίας, υπήρχαν δυο οικογένειες Γκόλντμαν: οι Γκόλντμαν της Βαλτιμόρης και οι Γκόλντμαν του Μονκλαίρ. Οι Γκόλντμαν του Μονκλαίρ, απόγονος των οποίων είναι ο Μάρκους Γκόλντμαν, ο συγγραφέας της "Αλήθειας για την υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ", είναι μια μεσοαστική οικογένεια που ζει σ' ένα μικρό σπίτι στο Μονκλαίρ του Νιου Τζέρσεϊ. Οι Γκόλντμαν της Βαλτιμόρης είναι μια εύπορη οικογένεια στην οποία η ζωή χαμογελά. Ζουν σ' ένα πολυτελές σπίτι σ' ένα πλούσιο προάστιο της Βαλτιμόρης και ο Μάρκους τους θαυμάζει απεριόριστα.
Οκτώ χρόνια μετά την τραγωδία, ο Μάρκους Γκόλντμαν παίρνει την απόφαση να γράψει την ιστορία της οικογένειάς του. Αφήνει πίσω του, τον Φλεβάρη του 2012, τον χειμώνα της Νέας Υόρκης για να εγκατασταθεί στο Μπόκα Ρέιτον, στη Φλόριντα, όπου και αφοσιώνεται στο νέο του μυθιστόρημα.
Καθώς ανασύρει τις αναμνήσεις των παιδικών και των νεανικών του χρόνων, ο Μάρκους επανέρχεται στη ζωή και στη μοίρα των Γκόλντμαν της Βαλτιμόρης και στο μαγικό συναίσθημα που άλλοτε του προξενούσε αυτή η οικογένεια μιας πλούσιας Αμερικής, ανάμεσα στις διακοπές στο Μαϊάμι, το εξοχικό στα Χάμπτονς και τα ευτράπελα που συνέβαιναν στα ιδιωτικά σχολεία. Καθώς τα χρόνια περνούν μέσα από τον φακό της μνήμης του, η επιφάνεια των Γκόλντμαν της Βαλτιμόρης αρχίζει να ξεθωριάζει ολοένα και περισσότερο, ενώ στον ορίζοντα διαγράφεται η επικείμενη τραγωδία. Μέχρι τη μέρα που ανατρέπονται τα πάντα. Αυτό είναι το ερώτημα που έκτοτε στοιχειώνει τον Μάρκους: τι ακριβώς συνέβη στους Γκόλντμαν της Βαλτιμόρης;
Ο συγγραφέας του "Η αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ" επιστρέφει μ' ένα μυθιστόρημα που δικαιώνει τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες των αναγνωστών του σε ολόκληρο τον κόσμο.

baltimor-front.jpgΞενόγλωσσος τίτλος:    LE LIVRE DES BALTIMORE
ISBN13:    9789601667577
Εκδότης:    ΠΑΤΑΚΗΣ
Σειρά:    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 364
Χρονολογία Έκδοσης:    Δεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων:    544