Βίβλος: ... Ας πάρουμε την "Ιστορία από την Αρχή"

Επιστροφή στα ...θρανία μετά τις διακοπές του Αγιου Πάσχα και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου πραγματοποιεί μία υπέροχη εκδήλωση... Εκδήλωση που στηρίζεται πάνω στην ανάγκη γονέων και μαθητών να γνωρίσουν συγγραφείς και γενικά να έχουν μία πρώτη γνωριμία με λογοτέχνες... Και ειδικά με αυτούς που ασχολούνται με το παιδικό βιβλίο... 

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 16 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και καλεσμένη είναι η γνωστή φιλόλογος και μεταφράστια Μαρία Αγγελίδου... Οπως διαβάζουμε μάλιστα στην πρόσκληση με τίτλο "Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή".. Και στη συνέχεια διαβάζουμε ότι " μαθητές και γονείς συζητούν με συγγραφείς και στο χώρο του Δημοτικού σχολείου θα υπάρξει συνάντηση και συζήτηση με την συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου.

Βασικά θέματα συζήτησης:

_ Πως επιλέγω ένα λογοτεχνικό βιβλίο; 

_ πως να καλλιεργήσω την φιλαναγνωσία στο παιδί μου;

_ Τι κάνω μετά την ανάγνωση του βιβλίου;

και πως μελετάμε το μάθημε της ιστορίας... 

Να σημειώσουμε ότι η Μαρία Αγγελίδου,  γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και σπούδασε κλασική φιλολογία σε Αθήνα, Γερμανία και Ελβετία. Τα περισσότερα βιβλία της είναι ιστορικά παραμύθια και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά. Ασχολείται, επίσης, με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Για το παιδικό αναγνωστικό κοινό έχει επίσης μεταφράσει Σαίξπηρ, Μολιέρο, Δάντη, Θερβάντες, Γκολντόνι κ.ά.. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα έργα της στην ιστοσελίδα biblionet.gr