3η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ

Το Σάββατο 20 Μαϊου 2017 με πρώτο προορισμό  τη Νάξο, ξεκινά η 3η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης  για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017», που διοργανώνει για τρίτη χρονιά η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό το Διαβήτη» .

Με ένα Ιστιοπλοϊκό σκάφος και με καταρτισμένο Επιστημονικό πλήρωμα, θα επισκεφθούμε συνολικά 8 νησιά του Αιγαίου. Εκτός από το νησί της Νάξου  που γίνεται η αρχή το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, θα ακολουθήσουν η Δονούσα (21-5-2017), το Κουφονήσι (22-5-2017), η Σχοινούσα (23-5-2017), η Ηρακλειά (23-5-2017), η Ίος (24-5-2017), η Σίκινος (25-5-2017) και η Φολέγανδρος (26-5-2017).
Στόχος και όραμα της Εκστρατείας, είναι η αφύπνιση των συμπολιτών μας  όλων των ηλικιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο Επιστημονικό προσωπικό.

Το πρόγραμμα της δράσης στη Νάξο θα περιλαμβάνει τα εξής: 
•    10:00 – 14:00 : Δωρεάν εξειδικευμένες για το Σακχαρώδη Διαβήτη εξετάσεις (Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου, Συνδρόμου Διαβητικού ποδιού). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο γενικό Νοσοκομείο Νάξου απο εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, μέλος του πληρώματός μας. 

•    18:00 – 20:00 :  Ενημερωτικές και Εκπαιδευτικές Ομιλίες απο τους Εξειδικευμένους Ιατρούς που θα είναι μαζί μας. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Ουρσουλινών. 


Η Εκστρατεία «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων και των κατά τόπους Δήμων των 8 νησιών που θα επισκεφθούμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις Χορηγούς εταιρείες  Ascensia, Eurodiet Med και Interamerican.  Ευχαριστούμε απο καρδιάς την ΠΑΕ Ολυμπιακός  και το Ιασώ General  για την ευγενική τους στήριξη καθώς και την εταιρεία Aid Plus Care για τη Χορηγία στις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες, τις Υποστηρικτικές εταιρείες Medical Pharmaquality και Linde, την Blue Star Ferries για την ευγενική στήριξη στη μεταφορά του πληρώματος στον πρώτο προορισμό μας  και φυσικά  την ΕΡΤ για την Υποστήριξη στην Επικοινωνία.

Στα πλαίσια αυτά, η 3η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης  για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017», αποτελεί την κορυφαία δράση μας για τη στήριξη των πολιτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή!

 

afisa_3rd-ekstratia.jpg

 Info:  210 65 200 62
 Site:   www.kartadiaviti.gr 


Με εκτίμηση,
Ελίνα Δρακοπούλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
«Με Οδηγό το Διαβήτη»