Αιγαίο - Covid 19: Αυτά θα συμβούν σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε νησί

Αυτές τις ημέρες οι γιατροί του ΕΟΔΥ είναι στα νησιά, κυρίως στα μικρά, αυτά της άγονης και κάνουν εξετάσεις στους κατοίκους.. Κάτι που σημαίνει ότι σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση για την πιθανή αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω του τουρισμού.

Μπορεί η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα να έχει περιοριστεί, ωστόσο η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει καθώς είναι πολύ πιθανό τα θετικά κρούσματα να αυξηθούν εκ νέου στη χώρα μας, λόγω της άφιξης των τουριστών. Κάτι που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα, με τους ειδικούς να σκέφτονται ακόμη και τη λύση του lockdown..

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει να γίνονται δειγματοληπτικά 8.000 τεστ την ημέρα, στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι τουρίστες θα δίνουν στο αεροδρόμιο το τηλέφωνό τους και τη διεύθυνση διαμονής, θα αναχωρούν για το νησί των διακοπών τους και θα ειδοποιούνται την άλλη μέρα για το αποτέλεσμα.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που τουρίστας νοσήσει με Covid-19

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα εξετάζεται όλη η οικογένεια. Ο ασθενής θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών. Αν είναι σε μεγάλο νησί στο ξενοδοχείο – Covid -19 που θα υπάρχει, αν είναι σε μικρό νησί στο ξενοδοχείο που μένει σε ξεχωριστά δωμάτια.

H οικογένεια του θετικού ατόμου στο τεστ θα μπορεί να επιστρέφει στην πατρίδα της, όποτε τελειώσουν οι διακοπές. Όποιος νοσεί, όμως, θα φεύγει μόλις τελειώσει η 14μερη καραντίνα.

Τέλος, αν ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια περιοχή αυξηθεί επικίνδυνα, δε θα υπάρχει lock down, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν να απομονωθούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.