Αιγαίο - Covid 19: "Καμπανάκι" για Πάρο και τρία ακόμη νησιά

Για δεύτερη φορά εντός του Ιουνίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς – Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων – δείχνει προς κατοίκους του Αιγαίου και τους ζητάει να προσέχουν….

Μπορεί λοιπόν να νωρίτερα, να ανακοίνωσε νέα χαλάρωση μέτρων (βλ μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους) αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου το πρωί στις 05:00, ωστόσο έκρουσε το «καμπανάκι» για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Κι όπως τόνισε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες.  Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό. Όμως, υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν.

Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας».

Γιατί η αναφορά για την Πάρο; Μα πολύ απλά το γειτονικό νησί με βάση την ημερήσια αναφορά κρουσμάτων έχει φτάσει αισίως στα 32 και μάλιστα για το διάστημα από την 6η Ιουνίου έως και την 20η (με εξαίρεση μία ημέρα) είχε συνεχόμενα κρούσματα….

Τον προηγούμενο μήνα τελείωσε με 38 κρούσματα (σ.σ. ο μήνας με τα περισσότερα από τον περασμένο Οκτώβριο) συνολικά από την έναρξη της καταμέτρησης έχει φτάσει στα 137 και σήμερα μάλιστα με βάση το ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους είχε διψήφιο αριθμό (στα 13,4) που φέρνει την Πάρο στην 1η δεκάδα των περιοχών με υψηλό ποσοστό…

Και βέβαια, οι γείτονες δεν θέλουν να βιώσουν ότι έγινε τον περασμένο Αύγουστο όταν και το νησί «κλειδώθηκε»….

Βέβαια να σημειώσουμε εδώ ότι η ΠΕ Νάξου έχει τα περισσότερα κρούσματα για τον Ιούνιο (στα 33) ενώ η ΠΕ Μυκόνου είναι στα 23 και η ΠΕ Θήρας στα 18….  Που είναι και οι τέσσερις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα…  Κι όπως αναφέραμε σήμερα νωρίτερα, η ΠΕ Μυκόνου είναι στο 19.74 (3η θέση) και η ΠΕ Νάξου στο 14,4… Οπότε προσοχή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News