Αιγαίο - Ψέριμος: Θα δώσει λύση ο πρωθυπουργός στην υποστελέχωση του ιατρείου;

Ψέριμος ..

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου στην οποία απευθύνουν έκκληση για στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου της Ψερίμου. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι πρόσφατα κάτοικος της Ψερίμου έχασε τη ζωή του λόγω της καθυστέρησης στη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καλύμνου που έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη του νησιού… Και οι 40 κάτοικοι της Ψερίμου – το νησί που είναι πιο κοντά από κάθε άλλο στην Τουρκία (βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο της Μαρμαρίδας – θα πρέπει να έχει γιατρό…

Η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Το 2017 είχατε επισκεφθεί τη νήσο Ψέριμο, ένα ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου απέναντι από τις Μικρασιατικές ακτές και θεωρούμε ότι έχετε πλήρη άποψη και γνώση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών νησιωτών αυτού του νησιού.

Στο νησί αυτό ζουν τον χειμώνα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, φυλώντας Θερμοπύλες, περίπου 40 νησιώτες συμπολίτες μας.

Εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υπάρχει αγροτικό ιατρείο δεν υπάρχει Αγροτικός Ιατρός.

Προχθές θρηνήσαμε έναν άλλο συμπολίτη μας που καθυστερημένα ήρθε στην Κάλυμνο σε κωματώδη κατάσταση και κατέληξε στο νοσοκομείο της Καλύμνου.

Κάνουμε έκκληση προς εσάς ούτως ώστε να επιλύσετε αυτό το μείζον χρόνιο πρόβλημα, με σκοπό να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τους Έλληνες ακρίτες στα νησιά του Αιγαίου μας.

Μετά τιμής

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News