Αιγαίο - Σύμπλευση: Στην πανέμορφη και ακριτική Ψέριμο

Στην ακριτική Ψέριμο έφτασαν οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης και φέτος, μία ανάσα από τα μικρασιατικά παράλια, στον 4Ο  σταθμό του Διάπλου μας.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Ψερίμου ήρθαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο πριν καν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης λειτουργίας του. Μάλιστα, ο μικρός Γιάννης έφερε μαζί του και ένα πανέμορφο μπουκέτο για εμάς, με λουλούδια από την ανοιξιάτικη φύση του νησιού.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα ιατρεία και ο χώρος γέμισε από κατοίκους. Η ζήτηση ήταν μεγάλη και δεν αφήσαμε κανέναν κάτοικο χωρίς τις εξετάσεις που χρειαζόταν. Στήσαμε ακόμα και υπαίθρια ιατρεία και στον ελαιώνα πίσω από το ιατρείο, προκειμένου να προσφέρουμε όλες τις εξειδικευμένες εξετάσεις που είχαν ανάγκη οι Ψεριμιώτες. Η διατροφολόγος της ομάδας μίλησε για τη σημασία της σωστής διατροφής, ενώ έγινε ακόμα και κατ’ οίκον επίσκεψη σε κάτοικο για διεξαγωγή ακοογράμματος.

Συνολικά, στα ιατρεία προσήλθαν 43 κάτοικοι οι οποίοι έκαναν 98 διαφορετικές εξετάσεις. Την επόμενη μέρα το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι αιμοληψίες, όπου συλλέχθηκαν 14 δείγματα αίματος. Εξυπηρετήσαμε και μια κάτοικο που δεν μπορούσε να μετακινηθεί, πραγματοποιώντας αιμοληψία στο σπίτι της. Τα δείγματα συσκευάστηκαν κατάλληλα και προωθήθηκαν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να αναλυθούν. Τα αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης και θα επιστραφούν στους κατοίκους της Ψερίμου μαζί με τις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Επιβιβαστήκαμε ξανά στα φουσκωτά, για τον επόμενο προορισμό της +πλευσης, στο πλαίσιο του Διάπλου 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News