Αμοργός - Covid 19: Εντονη διαμαρτυρία για την αδικία εις βάρος μας...

Λευτέρης Καραϊσκος

Επιστολή με πολλούς αποδέκτες απέστειλε ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, στις 12 Οκτωβρίου 2020 εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια για την κατάταξη της Αμοργού στην Επίπεδο 2-Επιτήρηση, στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19.

Το είχε πει και μάλιστα από τη πρώτη στιγμή μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα... Εκεί που είχε αναφέρει " Μια τεράστια αδικία για αρκετά απομακρυσμένα νησιά......... Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19, η Αμοργός βρίσκεται στο επίπεδο 2 της Επιτηρήσης. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που προσβάλλει την προσπάθεια που κάναμε όλοι για να κρατήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα. Τα μέτρα και οι περιορισμοί ταλαιπώρησαν την οικονομία μας που βασίζεται στον τουρισμό. Καταφέραμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα προβλήματα της απόστασης, αγωνιούμε με τις διακομιδές, παλεύουμε να κρατάμε τον κόσμο στα νησιά μας. Και όλα αυτά με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κατατάξουν προς Επιτήρηση ενώ θα έπρεπε να μας συγχαίρουν για όσα καταφέραμε. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και αποφασιστική για να διορθωθεί το λάθος!"

 

Και ήρθε η αντίδραση... Ο Δήμαρχος Αμοργού ζητάει την αποκατάσταση της αδικίας όπως τη χαρακτηρίζει το γεγονός και τονίζει πως «οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι φορείς της Αμοργού επέδειξαν τεράστια υπευθυνότητα και συνέπεια. Όλοι μαζί, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να αναδείξουμε το νησί μας σε ένα ασφαλή και καθαρό προορισμό».

Η επιστολή εστάλη προς τους υπουργούς: Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερακκάκη και προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.
Επίσης κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, τους Βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππο Φόρτωμα, Νίκο Συρμαλένιο, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και στον πρόεδρο ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνιο Καμπουράκη.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι φορείς της Αμοργού επέδειξαν τεράστια υπευθυνότητα και συνέπεια. Όλοι μαζί, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να αναδείξουμε το νησί μας σε ένα ασφαλή και καθαρό προορισμό.

Η προσπάθεια μας αυτή, ενώ χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, αναιρείται πλήρως από τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε σήμερα.

Η Αμοργός με την πεντακάθαρη επιδημιολογική εικόνα βρίσκεται στο επίπεδο 2 της Επιτήρησης, λόγω της κατάταξης ανά περιφερειακή ενότητα. Η κατάταξη αυτή είναι τελείως άδικη και συνιστά
παραπληροφόρηση με θύμα την ταλαιπωρημένη τοπική μας οικονομία.

Σας ζητάμε να διορθώσετε άμεσα την αδικία αυτή και να μας κατατάξετε σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τον Δήμο μας.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News